Milyen madarak lehetnek?
Gyakran láni őket, de csak addig, míg elhúznak magasan. Fecskénél nagyobb, varjúnál kisebb, szürkés (hasuk látszik csak, szürkés, ezüstös, világos). Nem cikázik, nem kering, inkább egyenes vonalban repülnek, gyorsan, célirányosan elhúznak, mintha valahova tartanának. Gyors és apró szárnycsapások, aminek süvítő hangja is van, ha sokan vannak. Magasabban szállnak, mint a fecskék, általában min. 2, 3, de akár 10 vagy több fős csoportokban. Nem szállnak le a kertben, se a fákra, szóval valószínűleg nem seregélyek. Nem adnak ki semmilyen madárhangot repülés közben. Abban nem vagyok biztos,hogy télen is látni-e őket.
Valami tipp?
Mrgcsillan a hasa, tehat nem sötét.
Nem szállnak le a környező fákra, nem tanyáznak ott.
Többnyire 10 fő alatt, 2, 3, 4 fős csapatokban repül, elég magasan.
Seregélyek le szoktak szállni tömegestül és elég hangosak, nem?
Milyen fajta rigó, ha az? A feketerigóink itt a fűben ugrálnak, keresgélnek, meg a fenyőkön és ciprusokon elvannak, ritkán repülnek magasabbra. Ezek viszont elég magasan húznak el, na jó, annyira nem, mint ahol a héják keringenek.
A seregélyt se zárom ki teljesen, bár mintha picit kisebb lenne a testük és hangsúlyosabb a szárnyuk ahhoz képest, meg még amit írtam. Ja, és nem is galambok. Amúgy falusias környezet, és a közelben van horgásztó, de nem tipikus vízi madának tűnnek.
Valami nagyon egyszerű lehet, semmi különös nincs bennük, csak már régóta tudni szeretném, mert zavar, hogy nem tudom a nevüket. Az ember ránéz egy fecskére és tudja, hogy az fecske. Vagy egy varjúra, és tudja. De ezekhez nem tudok mit rendelni.
Fenyőrigó?
Bár azok nagyobb csapatban mennek
Ezek elég magasan repülnek.
Gyorsan, célirányosan. Nem csak úgy röpködnek a kertben, fáról-fára. Nem jönnek be a kertbe. Nem hinném, hogy rigók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!