Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A madaraknak szabad magot dobni?

A madaraknak szabad magot dobni?

Figyelt kérdés

júl. 9. 16:45
1 2
 11/13 anonim válasza:
23%

Szabad. Tapasztalatból tudom, az ellenkező híresztelésekkel ellentétben.

Egész évben etetem őket reggel 5 h-kor 5 etetési helyen 1-1 marék napraforgóval. 8 h-kor már egy szem sincs sehol.

Úgyhogy később a sok-sok cinke és tsai kénytelen a szúnyogokat enni. Sokkal kevesebb is van belőlük a telkünkön, mint máshol.

Soha nem tapasztaltam, hogy fióka elhullás lett volna attól, hogy a szülők a számukra emészthetetlen maggal etették volna őket. Semennyi elhullás nincs a jónéhány fészek és odu alatt. Több eszük van, mint nagyon sok embernek.

Nézz egy percet a reggelizésükből >>> [link]

júl. 12. 06:30
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

ma 06:30 Nekem is nagy kertem van, minden nap szórok ki napraforgót, a galamboknak darált kukoricát. Én is hallottam már a hozzá nem értő babonát: nyáron nem szabad etetni mert a madárszülők megfojtják a kicsiket a magvakkal.

1: a madárszülőknek sokkal jobb az ösztönük a kicsinyek etetéséhez.

2: a természetben etetés nélkül is megvannak a magvak, a madárszülők majd tudják mikor kell azt adni a kicsiknek.

3: ha mégis kevés a rovar táplálék, (mint például most a 40 fokos forróságban) esetleg segítünk a felnőttek saját táplálékát megtalálni, és több lágy-eleség juthat a kicsiknek.

júl. 12. 21:01
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

11+12: a múltkor mindennek el lettem mondva, amikor megemlítettem, hogy olyan hülye madár nemigen van, ami szándékosan olyasmivel eteti a fiókáit, amitől azok elpusztulnak. Nylván véletlenek és balesetek mindig vannak, meg a rovar is lehet mérgezett (rovarirtók, permet)

Mivel rengeteg rovarirtót használunk, nyáron sem mindig és nem mindenhol találnak elegendő élelmet. Plusz ilyenkor nyáron itatót/fürdőt sem árt kitenni nekik, ha megoldható. Ezt józan ésszel be lehetne látni.

júl. 25. 14:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!