Milyen kismadarak lehetnek ezek?
3
Mint írtam: nincs rajtuk sárga
Igen, hát tényleg nem kötekedni akarok, de nem lehet tudni, hogy mégis, mennyiben hasonlít a cinegére, illetve mennyire erős kiindulópont a "mintha ... sötétkék csíkok". A "függőleges" helyett javaslom a "hosszanti" szót, ha jól értem, erről lenne szó.
Mindezek után, ha igazán érdekel a dolog, azt javaslom, hogy böngészd át ezeket, szerencsére nem spórolták meg a képeket... 😉
Végül - hátha járnak erre még nálam lelkesebb és főleg hozzáértőbb emberek - szerintem vésd ide azt is, hogy milyen helyen "észlelted" a madárkákat, segíthet a tippek fókuszálásában... Sok szerencsét!
Köszi.
Városban, park közelében észleltem őket
7
Pedig nagyon ilyenek voltak!
Miért nem hiszed?
Gondolom, mert Magyarországon igencsak új és ritka faj/fajta lenne.
Hmmm, megint tanultam valamit, jómagam életemben nem hallottam erről a madárkáról!
További kérdésként merül fel bennem, hogy magyarul MIÉRT NEM "azúrcinege" lett... (mint pl. az angol neve.)
(#3 #5 voltam)
Mert Magyarországon hihetetlenül ritka faj.
Az utolsó (és egyetlen) megfigyelése 2018-as.
Ha tényleg biztos vagy benne, hogy ilyet láttál, akkor érdemes lenne fotóval dokumentálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!