Mennyire helytálló a mesterséges intelligencia válasza az uráli bagollyal (Strix uralensis) kapcsolatban?
Kérdésem az AI-hoz:
"A Bükk-hegység területén növekszik-e az uráli bagoly (Strix uralensis) állománya? 2024-ben hány pár található meg ebből a fajból azon a területen?"
A ChatGPT válasza:
"Az uráli bagoly (Strix uralensis) állománya a Bükk-hegységben folyamatos növekedést mutat, amit elsősorban az aktív természetvédelmi intézkedéseknek köszönhetünk, mint például a mesterséges költőládák kihelyezése és a potenciális fészkelőhelyek védelme. (...) A Bükk-hegységben a jelenlegi becslések szerint 2024-ben körülbelül 15-20 pár uráli bagoly él. (...) Ezek az erőfeszítések biztosítják, hogy az uráli bagoly populációja stabil maradjon és tovább növekedjen ezen a területen."
(Tudni kell rólam, hogy 2008 eleje óta foglalkozom madármegfigyeléssel, de természetvédelemmel pedig már 2005 novembere óta, habár az utóbbi években sajnos kopott a témával kapcsolatos tudásom, mert ritkán jártam terepre, és egyéb gondok is adódtak.)
Nincs ottani ismerősöm, de egy időben tagja voltam az MME-nek.
Már utánanéztem, de nem találtam megfelelő információt.
Valahonnan összeollózta a választ, tehát a fő pontokban lehet igazság, de a számadatok szerintem légbőlkapottak.
Egy ilyen specifikus kérdésre sem egy AI, sem a gyk felhasználók nem fognak tudni neked válaszolni.
Ideje írni egy szakembernek, ha valóban érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!