Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit tegyek ha találtam egy...

Mit tegyek ha találtam egy fekete rigó tojás?

Figyelt kérdés
A neten nem találtam semmit így jómagam elővettem egybefűtes üveget tettem bele egy nájlonzacskót abba bele papírzsebkendőket majd a tetejére egy nikecellel szigetelt tetőt. A kérdésem az lenne hogy van-e esély hogy ki kell a tojás? Illetve hogy jó ez a megoldás amit idáig tettem vagy nem? A válaszokat előre is köszönöm!

márc. 30. 14:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%
Segítettünk:mondtuk hogy hagyd ott,ne foglalkozz vele.Sok állat megette volna,most a vacsorájukat vetted el.
márc. 31. 22:05
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez az élet rendje, nem minden tojás kel ki. Hagyd ott nyugodtan. A vadon élô madarak elboldogulnak az ember segítsége nélkül is. Ha eltûnt a tojás, az anyamadár tojik másikat. Ha leesett a fészek, akkor építenek másikat. Ha kakukk lökte ki, az meg a kakukk fennmaradása számára kialakult stratégia. A kakukk és a gazdamadarak évmilliók óta fejlôdnek együtt, egymással trükközve, és egyensúlyban van a populációjuk. Ebbe se kell beleavatkozni.
ápr. 5. 04:30
 13/26 A kérdező kommentje:
Szóval sziasztok sikerült kikerült és elrepült úgyhogy köszönöm a hasznos tanácsokat.
máj. 9. 07:53
 14/26 anonim ***** válasza:
Mesélnél róla?
máj. 12. 09:47
 15/26 anonim ***** válasza:
59%
Biztos, hogy nem kelt ki és pláne nem repült el.
máj. 21. 08:22
 16/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Szóval van egy kis időm úgyhogy válaszolok mindenkinek a kérdésére. A 15-ös válaszolónak igenis ki kellett és elrepült. Ezt úgy sikerült elérnem hogy a szomszédunkban volt egy jó barátom akitől kaptam egy csirke keltetőt. Ezek után null 24-ben benn volt megkérdeztem tőle nyilván hogy mit hogyan kell használni hány fokot állítsak be ezeknek mind utána néztem az interneten. Majd ezek után vártam vártam vártam és a tizenegyedik nap kikelt a tojás. Ezek után mivel hogy 22 éves vagyunk kivettem egy teljes hét szabadságot és bevásároltam jól mindenféle horgászboltban élő csalikat és ezekkel etettem 4 óránként. Szóval hogy igen mindenki aki azt mondta hogy dobjam ki a tojás meghalt esélytelen azoknak üzenem hogy nem nem nem így történt és körülbelül a tizedik napon el is repült a madár. azóta gyakran hallom énekelni és kétszer ideszállt az ablakonba.

máj. 24. 21:52
 17/26 anonim ***** válasza:
60%

Hazudsz.

10 napos rigófióka:

[link]

4 óránként etetni..azt nem élte volna túl. Főleg csontkukaccal.

És még énekel az ablakodban..

Neten nagyon szeretnek az emberek ilyen elképesztő dolgokat állítgatni.

Legutóbb valaki hollófiókákat nevelt és a hollószülők bejöttek az ablakán etetni..vetési varjak voltak es 1 hét alatt megdöglesztette őket.

Én meg voltam egy Mars-expedíción és megdugtam egy marslakót, a közös gyerekünk fogja kolonizálni a Marsot.

máj. 25. 00:34
 18/26 anonim ***** válasza:

És ezt fotóztad végig? Azért ez szép bravúr (lenne) egy kezdőtől. Ha elküldenéd az MME-nek, kb kezdőlapra tennék.

De szerintem ezeket az infókat összeollóztad. A csirkekeltetőt az egyik hozzászólótól, a horgászboltot pedig az egyik top Google-találatból a "rigófióka etetése" keresésre.

A 4 óránkénti etetés kevés a fiókának. A horgászboltból vett tápot gyakorlat nélkül nehéz úgy adagolni, hogy a fiókának ne alakuljon ki hiánybetegsége. A legfontosabb, hogy a rigófióka mikor elhagyja a fészket, még nem tud repülni. Kiugrik, és bokrok alatt rejtőzködik, a szülők pedig meg egy hétig etetik. Szóval a rigófiókád nem tudott csak úgy kirepülni. Ha meg kirepült, az nem rigó volt, de ha nem tudtad, milyen tojás, hogy lett volna jó az etetés? Egyébként a már repülő rigógyereket még sok mindenre tanítják a szülők kb még 1 hétig, enélkül rosszak a túlélesi esélyei.

Szerintem kedves dolog, hogy törődsz a madarakkal, es nem hülyeség, hogy hazavitted a tojást, de felesleges.

máj. 25. 09:16
 19/26 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Jó biztosra én sem tudhatom hogy elrepült e de valamennyit repült utána eltűnt a szemem elől(erdőben élek). Szórigán sikerült gégeltetnem és elég volt négy óránként tehát nem és élő csalival etettem nyilván szomszédaim akik már nem egyszer csináltak ehhez hasonlót hiszen náluk nagyon gyakori ez tőlük értem tanácsot és ők mondták hogy mivel tudom etetni hány óránként szóval tök mindegy hogy ki hiszi el és ki nem de ez így történt.
máj. 25. 22:57
 20/26 A kérdező kommentje:
Szóval sikerült kikeltetnem ezt akartam írni csak kicsit hívás az autókorrektem
máj. 25. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!