Mit tegyek ha találtam egy fekete rigó tojás?
Sziasztok!
Szóval van egy kis időm úgyhogy válaszolok mindenkinek a kérdésére. A 15-ös válaszolónak igenis ki kellett és elrepült. Ezt úgy sikerült elérnem hogy a szomszédunkban volt egy jó barátom akitől kaptam egy csirke keltetőt. Ezek után null 24-ben benn volt megkérdeztem tőle nyilván hogy mit hogyan kell használni hány fokot állítsak be ezeknek mind utána néztem az interneten. Majd ezek után vártam vártam vártam és a tizenegyedik nap kikelt a tojás. Ezek után mivel hogy 22 éves vagyunk kivettem egy teljes hét szabadságot és bevásároltam jól mindenféle horgászboltban élő csalikat és ezekkel etettem 4 óránként. Szóval hogy igen mindenki aki azt mondta hogy dobjam ki a tojás meghalt esélytelen azoknak üzenem hogy nem nem nem így történt és körülbelül a tizedik napon el is repült a madár. azóta gyakran hallom énekelni és kétszer ideszállt az ablakonba.
Hazudsz.
10 napos rigófióka:
4 óránként etetni..azt nem élte volna túl. Főleg csontkukaccal.
És még énekel az ablakodban..
Neten nagyon szeretnek az emberek ilyen elképesztő dolgokat állítgatni.
Legutóbb valaki hollófiókákat nevelt és a hollószülők bejöttek az ablakán etetni..vetési varjak voltak es 1 hét alatt megdöglesztette őket.
Én meg voltam egy Mars-expedíción és megdugtam egy marslakót, a közös gyerekünk fogja kolonizálni a Marsot.
És ezt fotóztad végig? Azért ez szép bravúr (lenne) egy kezdőtől. Ha elküldenéd az MME-nek, kb kezdőlapra tennék.
De szerintem ezeket az infókat összeollóztad. A csirkekeltetőt az egyik hozzászólótól, a horgászboltot pedig az egyik top Google-találatból a "rigófióka etetése" keresésre.
A 4 óránkénti etetés kevés a fiókának. A horgászboltból vett tápot gyakorlat nélkül nehéz úgy adagolni, hogy a fiókának ne alakuljon ki hiánybetegsége. A legfontosabb, hogy a rigófióka mikor elhagyja a fészket, még nem tud repülni. Kiugrik, és bokrok alatt rejtőzködik, a szülők pedig meg egy hétig etetik. Szóval a rigófiókád nem tudott csak úgy kirepülni. Ha meg kirepült, az nem rigó volt, de ha nem tudtad, milyen tojás, hogy lett volna jó az etetés? Egyébként a már repülő rigógyereket még sok mindenre tanítják a szülők kb még 1 hétig, enélkül rosszak a túlélesi esélyei.
Szerintem kedves dolog, hogy törődsz a madarakkal, es nem hülyeség, hogy hazavitted a tojást, de felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!