Miért bántja mindenki a galambokat?
Ma unatkoztam, és mivel galambtartásba kezdtem, ezért visszaolvastam az oldalon a galambos kérdések többségét. Én teljesen meg tudom érteni, hogy akik nagyvárosban laknak,azoknak kényelmetlen lehet a sok galamb, hogy állandóan zajt csapnak, összepiszkítanak mindent, és azt is tudom, hogy szabályozni kell a létszámukat, de miért nem lehet a humánus módszereket alkalmazni? Hány helyen láttam a sok "érdekes felfogású embertől", hogy patkányméreg, meg lőfegyverrel írtás....Hiszen ha kiírtottak x számú galambot, akkor jön új a helyére...
De azt sem lehet elfelejteni, hogy nekik is köszönhetjük, hogy a városok nincsenek tele az ÁLTALUNK eldobált ételmaradékokkal, mert feleszik, és így sok fertőzést megelőznek.
A másik, hogy mért nem lehet riasztani, meg megelőzni, például a környékünkön rengetegen használnak szélcsengőt, és papírcsíkokat ragasztanak fel, és ez általában elég is.
És akkor még mindig szóba jöhet a szögesdrót.
Én mindenesetre nagyon szeretem ezeket az állatokat, és engem érzékenyen érint, amikor ezeket a morbid megoldásokat emlegetik fel ellenük, mint a méreg... :(
De arra megkérném a negatív felfogású embereket, hogy ami nem hasznos, azt legyenek szívesek maguknak megtartani.
Egyébként ezt az egészet még csak a koca galambászokra nem is lehet fogni.
Ugyan is, nem a koca galambászok viszik el az otthonuktól kedvtelésből több száz km-re a galambjaikat, hogy SPORT címszóval illetve azt, úri kedvtelésből szabadjára engedjék Őket.
Puszta hobbyból elengedik őket, majd abból az xx számú galambból, ha elvész a galamb, az már nem biztos, hogy valaha is haza kerül.
Ha meg még is, akkor arra halál vár, mert 99%-a a Galambásznak rögvest tépi is el a nyakát és jobb esetben a fazékba kerül vagy dobja oda a kutyának vagy macskának a birka, (tisztelet a kivételnek), bár olyannal még nem futottam össze… :(
Szóval, az a galamb még jobban is jár, ha nem megy később vagy másnap haza, mert az nem alkalmas a röptető verseny Galamb tenyésztésére. :(
Ugyan is az, amelyik elvész, annak az utca az egyetlen megmenekülése.
Ha viszont a gyűrű alapján esetleg visszakerül is a gazdájához, valószínűleg ugyan úgy a halál vár rá, és szintén a jobb esetben a hétvégei fazékba kerül. :(
Szóval megint jobban jár, ha az utcán maradt szerencsétlen, ha élni akar és nem egy becsületes Galambász, Galambdúcába ment be… :)
Ha viszont a Galambász, kinek a Galambdúcába bement és kizavarja, mert tart a fertőzés veszélyétől, arra megint csak az utca pora vár szegény párára. :(
De van olyan Galambász is, ki örül neki, ha egy gyűrűs galamb áll a házhoz, mert ingyen egy feltehetőleg értékes Galamb állományfrissítéshez jutott ez által és annak elkerülése érdekében, hogy esetleg megbukjon vele, fogja és levágja a lábáról az azonosító gyűrűt. :(
Na most, ha nem különíti el és hagyja, hogy a többivel együtt egyen-igyék és járjon ki-be a Galambdúcba, szintén meg van annak a lehetősége, hogy a galamb, miután jóllakik és erőre kap, útnak indul, mert a honvágya haza húzza… :(
Ezzel csak azt akartam elérni, hogy mielőtt patkányoznak azok, kiknek halvány galambfingjuk sincs a Galambok életmódjáról és tartásáról, valamint a szerethetőségükről, azoknak is legyen némi Galambfing fogalmuk, hogy kik azok, kiknek köszönhetik a Városi Galambok áldását, mielőtt Mérget és Ólmot tömne a begyükbe… :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!