A hullámos papagájt miután szabadon engedtük a
lakásban, hogy lehet visszacsalogatni a kalitkába?
Hát ez jó kérdés, ha magától nem akaródzik neki...
Én azt hallottam, hogy ha odatartod neki a kalitkát, akkor automatikusan bemegy az ajtón. Mi próbáltuk, de nem igazán vált be. Így fogtuk levettük a kalitka alját és mikor leszállt valahová (pl. asztal), akkor felé helyeztük, majd megvártuk hogy felmásszon az állókára.
2010. okt. 17. 11:34
Jajj :D ez nehéz eset :D elvileg addig nem szabadott volna kiengedni amíg nincs kézhez szoktatva. Hát mi kiengettük ennélkül is,és gondolom te is. Csak annyit tudok mondani,hogy hajkurászd végig a lakáson,aztán ha elfárad akkor elképzelhető,hogy egyszer véletlenül a karodon fog landolni.Én lefelé fordított tenyérrel szoktam felé közelíteni,és akkor 10-ből 7 alkalommal,ötszöri próbálkozásra sikerül betennem a helyére.
Csak annyit tudok mondani,hogy türelem,mert az nagyon kell hozzá :)
2010. okt. 17. 11:35
3/13 anonim válasza:
Sehogy. Fogj egy hálót, vagy egy pólót, ha kézzel nem bírod megfogni, és óvatosan tedd a helyére.
2010. okt. 17. 11:38
Nekem volt, de akkor is le kellett vadászni, amúgy vigyázz, mert nekem is kiharapott egy darabot a kezemből...
2010. okt. 17. 11:38
ajj istenem XD 1 tükröt tarts először az állathoz,miután összespanolt vele,tedd a tükröt a ketrecajtó másik oldalához így a tükör után fog menni
2010. okt. 17. 11:40
Mi megvétel után 1 hónapig nem engedtük ki, hogy szokja a környezetét és a kalitkát... utána kiengedtük minden nap, csak első 2-3 alkalommal kellett levadászni este, utána megtanulta, hogy ha fáradt, éhes-szomjas, akkor be kell mennie.. már sötétedéskor a kalitkáján ücsörög, aztán lassan bemászik..:)
Ja,és nem egy madárral működött már.
2010. okt. 17. 12:28
7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még nem engedtem ki egyszer sem, mert nem mertem XD (féltem hogy nem tudom becsalni a kalitkába) Majd meglátjuk, mi lesz.:D Még egyszer köszi!
Én meg sajnos nem merem kiengedni Csipikét, mert félek hogy valami baja esik kint (pl. szekrény mögé esik, mindennek nekimegy), na meg félek, hogy nem megy majd vissza a helyére. Inkább nem veszem őt ki...ott biztonságban van a helyén.
2010. okt. 21. 10:44
9/13 anonim válasza:
Én elöszőr a kalitkában szoktattam kézhez, így mostmár ha kiengedem bármikor meg tudom fogni, nem repül el, nem csíp de sokszor magától is visszamegy :)
2010. okt. 22. 13:53
nyugodtan engedd ki!Csak ügyelj arra hogy a helyiség ahol tartod és megszokta zárt legyen!Első pár napon ismerkedni fog a kinnti környezetével és nehezen fog vissza találni,akkor kicsit hajtsd a kalitka felé és mond is neki.Fokozatosan hagyd pihenni!Ha rászáll a kalitkára ha nem is megy be ott mindig hagyd békén érezze bíztonságba magát!Egy két nap múlva ha már megismerte a környezetét mindig visszamegy a kalitkára később már be is!Nekem 4 hullámos van.Azokat nem volt egyszerű rászoktatni,mivel fiatalok voltak.Volt hogy egyenként kellett ronggyal megfogni és betenni őket a kalitkába,de mamár megszokták a helyüket és maguktól visszamennek,pedig mindennap kiengedem őket!
2010. okt. 23. 17:09
Kapcsolódó kérdések: