Túlélhette ez a madár?
HOSSZABBAN LEÍRVA
Egy bitang ölyv vagy valami ragadozó madár zuhanó repüléssel egy verebet kergetett. A verébnek gondolom a legkisebb baja volt az ablakokon lévő madár matrica és tiszta erőből neki.
A kicsi nyaka kitört azonnal szörnyet halt egy jó meme-be beleillő kakafota hagyva pont a matrica mellett. A másik meg követte és ő is neki ment és bele esett a mini szökőkútba. Kiszedtem és elrepült, de nagyon lihegett szegény. Úgy el ment mint ha mi sem töetént volna egy kis fejrázás után, de én aggódom.
RÖVIDEN:
Egy ragadozó madár veréb kergetés közben neki ment az ablakomnak. A veréb meglaht a másik amint kiszedtem a szökőkútból egy kis fejrázás után azonnal elrepült de én aggódom.
Kérdés az, lehet szerzett halálos sebet? Lett valami maradandó sérülése?
Egy természetfilmben láttam, hogy sok esetben nem is a sérülésbe halnak bele a madarak, hanem az elszenvedett sokkba.
A 2. jól írja. Nyugiba eltenni a madarat, ha nincs sérülése és a sokkot kiheveri, akkor el fog repülni - ha kiengeded pár óra múlva - mintha mi sem történt volna.
Ablaknak ütközésnél mindig kartondobozba tenni nyugalomban csendben sötétben a házban. Egy-két óra alatt elméletileg jobban lesz.
Holnap elküldöm mit lehet az ablakokkal tenni a sziluettek semmit sem érnek kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!