Az emberek többsége nem szereti a madarakat ez az oka hogy olyan kevesen tartanak madarat háziállatként? Egyáltalán szeretik az emberek a madarakat?
Én még nem tartottam semmilyen madarat, halakat annál inkább, ezért ha hülyeséget írok valaki javítson ki.
Én “kívülállóként” úgy látom ,hogy bár a madarak mind szépek meg minden de sok a “nyűg” velük. Hangosak/ zavaróak (már amelyik, már akinek), sokat piszkítanak mind tollal mind ürülékkel, reptetésnél könnyen el tudnak szökni ha az ember nem figyel stb. Szóval nem valóak mindenkinek. Jó, persze egy kutya-macska sem de belőlük talán szélesebb a paletta ami az emberek életmódjaihoz igazítást illeti. Tehát a madarak kicsit specifikusabb gazdát igényelnek. Ez mondjuk eléggé igaz általánosan az egzotikus állatokra s szerintem a madarakat nyugodtan ide sorolhatjuk.
A madárhoz már kell egyfajta érzelmi és értelmi intelligencia.
A madár nem fogja nyaldosni a kezét, nem fog az ölébe feküdni, nem fog nyüszítve szűkölni ha a gazdi kijön a boltból mintha most latná először, egyszóval nem fog szeretetet adni. Márpedig a nagy része azért is tart ilyen állatot, hogy a szeretethiányát pótolja. Rendkívül kevés a normális kutyás/macskás, általában el van borulva az agyuk. A kicsi babájuknak tekintik. Tisztelet a kivételnek (a kezemen megszámolhatom pedig a szakmában dolgozom)
A madár annyiból más, hogy egy szabad, független lény, aki nem fogja pótolni a szeretethiányod. Hiába kerül kevesebbe a tartása. Kevésbé lehet vele bulizni, becsajozni/pasizni. Két ember kutyát sétáltat és azonnal megvan a kapcsolódási pont, vagy hogy miért szólítsa meg a másikat.
A madárnak inkább te kell adj, mint fordítva.
Normálisan is lehet tartani kutyát macskát csak az az igazság hogy megcsömöröltem már a sok ficamodott embertől.
Azért sem tartanak madarat mert fogalmuk sincs róluk. Ostoba ideges lármás tollkupacnak látják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!