Miért pusztult el mindkét papagáj?
Kb 2 hete vettünk két hullámos papagájt, zöldséget, gyümölcsöt, magvakat kapnak, nyilván vizet is. Tegnap reggel azt látjuk hogy az egyik megdölglött, és fogalmunk sincs hogy mitől lehet 🤷
Ma reggel a másik is, kétlem hogy valamit rosszul csinálnánk, de ha esetleg valakinek valami tippje?
Én visszamennék az állatkereskedésbe cirkuszolni illetve hatósági állatorvossal beszélnék előtte.
Pontosan milyen magvakat, zöldséget és gyümölcsöt kaptak?
Milyen tüneteik voltak?
Milyen kalitkában voltak? A kalitkában lakott-e régebb más madár?
"Én visszamennék az állatkereskedésbe cirkuszolni illetve hatósági állatorvossal beszélnék előtte."
Semmire nem mész vele, kereskedésnél nem ütközik törvénybe az ilyesmi. A kereskedéses állatok sokszor betegek, beltenyészet eredményei, emlősök esetében sokszor vemhesek, a magányos tartást, életmódot igénylő hörcsögök csoportosan vannak összerakva stb. Az is elfogadott törvényileg, hogy 1 madárnak is kicsi kalitkában van összezárva 8-10 madár. Nem a kereskedést kell számonkérni, hanem az embernek kell megfelelő helyről venni állatot. Ezért is ajánlott kereskedés helyett tenyésztőt felkeresni.
Egyetértek 4-es válaszával csak tenyésztőtől szabad papagájt venni.
A kereskedésben túl sok madár van összezárva, ha egy beteg a többit is megfertőzi.
igy van, keresedésből soha, én is láttam egy helyen ami kereskedésnek nem lehetett nevezni, hébe hóba volt nyitva, de a neten feltett képre mentem megnézni személyesen, nos siralmas állapotban több összezárt madár volt egy kalitkában, beteg csörrel, alultáplált kinézettel..
Csak tenyésztő, akinél vettem én is ő kézzel nevelte szeretgette, igy került hozzám, hogy már kézhez szoktatta, igy nem lett vadas, bár igy is sok idő volt amig bizalmat szavazott :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!