Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A nimfa papagájomnak hiába...

A nimfa papagájomnak hiába adok zöldséget, gyümölcsöt nem eszi meg. Hogy szoktassam rá?

Figyelt kérdés
A papagájom nem egyedül van hanem egy hullámos papagájjal. (Meghalt a párja egyéb ügyök miatt sajnos)Oda nyújtom neki de fél tőle mintha egy idegen tárgyat adnék neki. Neki még tényleg idegen mert az előző helyén nem adtak neki csak kölest!

2023. márc. 24. 07:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Kezdd el jóízűen rágcsálni (vagy cak csinálj úgy), és viselkedj úgy, mintha az lenne a világ legfinomabb eledele :D

Az enyémek is sokszor csak úgy hajlandóak megkóstolni valamit, ha előtte megkóstolom :)

2023. márc. 24. 08:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megpróbálom! :D
2023. márc. 24. 08:44
 3/8 A kérdező kommentje:
És esetleg nincs olyan táp, mag eledel, hogy belevannak keverve zöldségek, gyümölcsök?
2023. márc. 24. 08:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Ebben például van: [link]

De nincs vele tapasztalatom. A milyeink ezt eszik - gyümölcs-zöldség nincs benne (mondjuk azt kapnak), de hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok igen. Imádják :)

[link]

2023. márc. 24. 09:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Okés megnézem köszi!
2023. márc. 24. 09:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Kipróbálhatsz gyümölcsös csemegerudakat, az nem főeleség, csak kiegészítő. Az én nimfáim amúgy szeretik az egérárpa kalászát is (toklász), ami a kutyások rémálma, szóval volt már olyan, hogy toklász szezonban gyomláltam a közeli parkokat, és vittem fel a tollasoknak, és 1-1 parkrész teljesen megtisztult ettől a gyomnövénytől.
2023. márc. 24. 09:42
 7/8 A kérdező kommentje:
Fagyasztva szárított gyümölcsöt érdemes nekik adni? Meg sokat lehet-e vagy csak keveset?.
2023. márc. 24. 11:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2023. márc. 24. 19:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!