Nimfapapagáj reptetése?
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, a szelidítés terén. 1-2 hónapja bővültünk egy kis nimfapapagájjal. Odáig eljutottunk, hogy a fürtös kölest, illetve a szotyit elveszi a kezünkből, viszont még sokszor fújtat.
Egy külön szobában van a kalitka és a reptetésen gondolkodtunk. Addig nem érdemes kiengedni, amíg nem teljesen kézszelíd?
Attól tartok, ha ki is lenne engedve, nem menne magától vissza,a kalitkába. Fölösleges stressznek meg nem szeretném kitenni.
Előre is köszönöm!
Ha nem közlöd, hogy nem dísztárgy, rá se jövök.:)
Mindenesetekre köszönöm a válaszod.
Ahogy látom, normális hangnemben nem ment. Már, ne is haragudj, de ismersz netalántán? Addig meg, krvára ne ítélkezz. Mi az, hogy "jobban aggódok érte, mint te"?
Ha mások feleannyira normálisan és odafigyeléssel tartanának állatot, mint én, nem lenne gond. Igen, aláírom kezdő madártartó vagyok.:) Eddig kutyától kezdve, teknősig minden tartok/tartottam. Nem azzal van a baj, ha tanácsot adsz, mivel azért írtam ki a kérdést. A stílusoddal van a baj és a bunkó megnyilvánulással.:)
Kereskedésből hoztam, a kalitka mérete: 114,5 x 54 x 54 cm.
Mielőtt hoztam volna, természetesen utánaolvastam. Kiengedni viszont még nem mertem, mert féltem, hogy esetleg összetöri magát, illetve, hogy visszamegy-e a kalitkába, így hogy nem kézszelíd.
A kalitka majd le lesz cserélve, egyenlőre ideiglenes.:) Az, hogy kereskedésből jött, nem jelent problémát, mert megbízható az adott hely. Onnan, még beteg állatot nem hoztam. Nyilván tenyésztőtől a legjobb, ezt nem vitatom. Köszönöm a válaszod.
Ígérem megerőltetem az utánaolvasást, viszont kérlek te is erőltest meg máskor magad, ha ne ennyire lekezelően válaszolj annak, aki kérdezett. Köszi.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!