Készítettem néhány madáretető érdemes így a tél végeztével is kirakni őket?
Olvastam, hogy főként télen érdemes etetni a madarakat.
Év közben is lehet vagy csak a hidegebb hónapokban?
Tedd el októberig.
Egyes buta egyedek magokkal is etetnek ha rendelkezésükre áll amitől előbb-utóbb elpusztul a fióka. UK kutatás. Október/novembertől március/áprilisig etetünk.
Az odunak viszont szerintem hasznát vennék. ( kb.3,5mm 3,3mm-es röpnyílás. Eső ellen védve legyen a teteje.
Én októberben kezdtem el etetni a madarakat, és március végéig etetem őket.
Nekünk cinegéink vannak és itt élnek a környező fákon.
A cinegék főleg rovarokkal táplálkoznak, csak télen szorulnak rá az ember segítségére.
Jönnek, megetetik a fiókákkal, akik aztán elpusztulnak. Legalább szárított lisztkukacot raknál ki. A madarak, beleértve a magevők is, a fiókákat fehérjével, tehát állati eredetű élelemmel nevelik. Idővel a magevők is lassan áttérnek magot tartalmazó etetésre, de hozzád elsősorban rovarvők fognak jönni.
Te vagy az a típus, aki ha talál egy sérült madarat, kenyérmorzsát szór eléje..tökmindeg, hogy fióka, vagy gázlómadár..
Ha nekem nem hiszel, itt a cikk:
"A szükségtelenül végzett nyári etetés infantilizálja az egyedeket, elkényelmesíti a szülőket, a természetestől eltérő táplálékviszonyokhoz szoktatja a felnövekvő generációkat, a mesterséges táplálékbőség pedig folyamatos emberi beavatkozás nélkül életképtelen szintre "pumpálhatja fel" a fészkelőállományt.
A következő fejezetben említett, nyáron is etető Angliában figyelték meg (és azóta Magyaroszágon is, lásd a fotókat), hogy cinegék napraforgómagot hordtak az egyébként rovarevő fiókáiknak (a megevők többsége is a könnyebben emészthető és a költési időszakban jobban hozzáférhető rovarokkal etet!), melyek képtelenek voltak megemészteni az emésztőrendszerükben felhalmozódó élelmet, és elpusztultak."
Forrás:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!