Hullámos papagájt beszédre tanítani! . (? )
Nekem még régebben amikor volt egy papagájom, lejátszottam neki Mc Hawertől a Sej Ribizli, Piros Bicikli című számot jó párszor, aztán azt ő is mondogatta már utána, tényleg megtanulta azt, hogy sej ribizli, piros bicikli!
A mostani papagájomat Csipikét annyira nem tanítgatom beszédre, csak néha: van hogy utánoz hangokat, pl. a magas hangokat, vagy ha cuppogok neki (mintha puszit adnék), azt ugyanúgy visszamondja. ha még többet foglalkoznék vele, biztos még többet tudna!
Ez a nyelvnyújtogatós csőrnyitogatás a madaraknál vagy az, hogy a torkára szaladt valami és próbálja helyre rántani (de csak ha közben öklendezni is próbál), vagy az, hogy ásít, mert ők így ásítanak.
Elvileg lehet hullámost beszédre tanítani, de még nem hallottam.
Ennyi sok értelmetlen hozzászólót...
Nincs nemhez kötve a beszéd, hisz a tojónak is van nyelve.
Nem élnek 100évig!! Az ara papagájok élnek a legtovább, de sajnos a hullámosok legtöbbje, tipikus papagájbetegségben elpusztul. Könnyen megfáznak, ezért ablak mellé, huzatos helyre ne rakd és este mindig takard le! A tojók: barnák ill. fehérek. A hímek kékek, kékeslilák. A hullámos nagyon intelligens papagáj, akkor is tanul beszélni ha te nem beszélsz hozzá, hanem hallja az emberi hangot, beszédet! Az enyém is így tett össze mondatokat, értelmeseket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!