A balatoni hegyekben erdő szélén van egy kertem. Minden hétvégémet ott töltöm ha tehetem, szeretnék minél több cinkét oda szoktatni. Hogyan csináljam, ha csak hétvégenként jutok le oda?
Ha csak hetvegen jutsz el, akkor minek a sok madar? Ha odaszoktatod oket akkor mindig etetni kell oket. Mondjuk télen.
Ha teszel ki odukat akkor oda fognak koltozni. Ha nem lesz sok macska.
Vannak nagyobb etetők, amelyeket elég hetente egyszer tölteni.
Ha nincs ilyened, akkor nem érdemes etetni, mert ha elkezded, akkor egész télen folyamatosan kell csinálni.
B odút vegyél vagy készíts. Ha kicsi a kerted, akkor egyet tegyél ki, ha nagyobb, akkor kettőt is lehet, egymástól legalább 10 méterre. Azt már most is kiteheted, éjszakázni is belemennek a cinkék, tavasszal pedig jó eséllyel elfoglalja egy költő pár. Úgy tedd ki, hogy a röpnyílás lehetőleg keletre vagy délre nézzen.
Hiúz szerintem nincs.
Ha nagyon sokat teszel ki, akkor esélyes, hogy egy macska előbb levadássza. Egyben semmiképp ne tegyél ki túl sokat.
Alapból a fekete napraforgómag a jó, azt szeretik. Kisebb adagokban szalonna, ill lehet kapni golyókat.
Én azt csinálnám, hogy kiteszek két kisebb szalonnát és megnézném, hogy megeszik-e. Amúgy nincs kemény tél, ilyenkor elvannak a cinkék az erdőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!