Mi a véleményetek a liba házikedvencként való tartásáról? Tartotok így libát, vagy ismertek olyan embert aki nem a kutyával a kanapén nézi a tévét, hanem a libával?
Két ismerősöm gyerekének is van libája. Többféle állatot tartanak és valamiért az a kis liba összebarátkozott a gyerekekkel, követik őket mindenhova, házba is bemehetnek. Szerintem aranyosak. Én kacsákat és tyúkokat szeretnék, mondjuk nem bentre nyilván, de nem is megenni, csak hobbiból, és hogy csipegessenek a kertben.
#3!Miért ne tarthatna valaki libát mint házi kedvencet? Csak az az épelméjű aki kutyát/macskát tart?
#4:
Ne mondd már, hogy az a megszokott, hogy egy szaros libával vagy "összebújva" a kanapén.
#5 Írta a kérdező, hogy a házban be van pelenkázva. Én emlékszem, hogy láttam ilyet youtube-on pár éve, nekem tetszene. Én nem szeretem a kutyákat, szerintem büdösek és idegesít, hogy állandóan meg akarják nyalni az arcomat, kiskoromban a nagypapámnak volt 4 libája, mindig odajöttek hozzám, amikor szedtem nekik füvet, gágogtak meg ugráltak, az egyik mindig az ölembe bújt :)
Ja és a libaszar nem büdös, ellentétben a kutyáéval.
Nem ismerek ilyet, de én is kacsát meg csirkét láttam hasonló helyzetben. Simán működhet, ha meg van a kötődés. Egyik ismerősömnek a tyúkja volt ilyen, jött az ember ölébe, dugta a fejét, hogy simogasd. Máshogy is kommunikált egy kicsit, mint az átlag "ridegen" tartott tyúkok.
Aki a liba agressziójáról ír, annak üzenném, hogy ez idegenekkel szemben szokott lenni, mert a saját területét védi a lúd. De akivel együtt nő fel, arra nem így reagál... Ennyi erővel a kutya is, amelyik megugatja az utcán sétálókat, gondolod, hogy a gazdáját is nonstop ugatja, meg támadja?...
Ej mi a kő! tyúkanyó, kend
A szobában lakik itt bent?
Lám, csak jó az isten, jót ád,
Hogy fölvitte a kend dolgát!
Itt szaladgál föl és alá,
Még a ládára is fölszáll,
Eszébe jut, kotkodákol,
S nem verik ki a szobábol.
Dehogy verik, dehogy verik!
Mint a galambot etetik,
Válogat a kendermagban,
A kiskirály sem él jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!