A madarak meg a bogarak és egyéb szárnyas lények honnan tudják, hogy tudnak repülni?
Te honnan tudod, hogy tudsz két lábon járni?
Nem félsz attól, hogy béna leszel, és elesel?
:)
Én is épp ezt akartam kérdezni, amit az előttem válaszoló :)
Ez nekik az alaptermészetük, mint nekünk a járás. Nyilván nekik is meg kell tanulni, akár a madaraknak, de egy rovar felépítése, élete és "gondolkodása" teljesen más. Nagyon kevés ideig él a legtöbb. A szarvasok, antilopok, egyéb patás állatok a születésük után néhány perccel már lábra tudnak állni, kicsit később már biztosan tudnak futni. Mert nekik ez kell a túléléshez. Az ember születése után még néhány évig is teljesen kiszolgáltatott lény, akár egy kismacska, kiskutya. Nekünk nincs szükségünk ilyesmire, nem kell azonnal futnunk, nem kell repülnünk. Ezért is lehet furcsa, az ember csak a saját közegében tud gondolkodni, egyszerűen lehetetlen elképzelni másfajta életet, mint ami a Földön van. Ezért is kutatnak szén- és vízalapú életformák után a világűrben, holott ki tudja, máshol milyen körülmények között jött létre élet... nem tudunk elszakadni a saját lényünktől és az ismert környezetünktől.
Elképzelhető, hogy a terhesség miatt jutnak ilyenek eszedbe, a kismamák szeretnek elmélkedni ilyesmin, sokszor még depresszióba is esnek ezek miatt. Vigyázz magadra és a babára :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!