Hullámos papagájt ha párban vannak milyen könnyű megszelidíteni?
Mi tenyésztjük a papagájokat, így tudom, de attól függ, mit értessz a megszelidítés alatt. Ha azt, hogy nem fél tőled, esetleg még beszél is, akkor ne aggódj! Ez nem nehéz. Ha viszont azt akarod, hogy a válladon és az ujjadon álljon, ahhoz kell némi ész és szakértelem, meg persze, ami a legfontosabb, a szeretet.
És tök mindegy hogy párban vannak-e, vagy sem!
Azt hiszem, ha a madár érdekeit nézzük, legjobb párban tartani őket. Ha viszont már eleve nem szelíd párról van szó, akkor nagyon nehéz, vagy lehetetlen megszelidíteni. Ha viszont egyedül van, nagyon sokat kell vele foglalkozni, mert szegény hullámos a természetben is csapatokban él, mint nálunk a veréb. A felnőtt papagáj megszelídítése legtöbbször óriási türelemmel sem jár sikerrel.
Nekem, illetve a lányomnak volt egy hím papagája, úgy sikerült kézre szoktatni, hogy volt mellette egy műanyag papagáj, amit a társának fogadott, és ha azt kivettem a kalitkából, ő is jött utána. Később cica került a lakásba, és hogy a "balesetet" elkerüljük - mivel már nem szedegethettük ki a madarat bármikor - vettünk mellé egy tojót. Persze vad volt és miután összeszoktak, már a hím sem volt hajlandó többet kézre jönni. Aztán a hím elpusztult és a tojónak kellett egy új hímet venni, hogy ne legyen egyedül. Így - bár nincsenek egyedül, és jól érzik magukat - szelídek soha nem lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!