Sérült rigónak hogyan tudnék segíteni?
A kertünkben kelt ki, tőlem nem igazán fél. Szegénykém elég romos állapotban várt 11 körül a teraszon. Lábra tud állni, de felborul (eldől előre), a fejét furán tartja. Sérülést nem látok rajta, legalábbis vérzőt nem. Most bezártam és nyugis helyre tettem egy kis vízzel. Mi a fene lehet vele? A kertünkben szoktak vadászni vércsék, de ők véresebben intézik és kisebb madarakra mennek. A szarkák és a dolmányosok sem ilyen módon bánnak el a másikkal...
Mi lehet vele? Tegnap még semmi baja nem volt.
Madarmentők tanácsa, hogy vigyem állatorvoshoz, állatorvos tanácsa, hogy irigyli a problémáimat és vagy megmarad vagy nem.
Nem lettem okosabb.
HŰVÖS helyre vidd de ne is túl hidegre!
Áss a kertben néhány ásónyomot, giliszta, késsel darabol, csipesszel csőrébe.
Ha fentről közelítesz a csipesszel, ösztönösen nyitni fogja.
Ha más nem pecaboltban vegyél gilisztát ha van olyan felétek.
Köszönöm az ötleteket!
Akit most elértem állatorvost, azt mondta, hagyjam még pihenni, majd holnap meglátjuk. Eszik, iszik, ezzel a részével nincs baj. Jó, ezt tudom, hogy jó jel, de ez a hasraesés... Remélem tényleg csak nekirepült valaminek.
A szomszédasszonyom közben mondta, hogy nagy csetepaté volt a kertünkben délelőtt. A fél utca zengett tőle. Rengeteg szarka tollat találtam. Ezek szerint megint ők balhéztak. Lehet, hogy a rigócska is akkor sérült meg.
Sajnos az első körben lerakott tojások is nekik estek áldozatul. Akkor a rigómama szárnya is sérült, de az csak felületi sérülés volt, és 3 nap után el is tudtam engedni.
Remélem most is csak én parázom túl.
Ha néhány nap gondoskodás után felerősödik, akkor mehet vissza.
Ezt kérdező is tudni fogja mikor érkezik el az ideje hiszen jól ismerik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!