Hogyan neveljek fel egy kis rozsdafarkú fiókát hogy ne egyék meg a macskák?
Van egy kis rozsdafarkú fióka (már tollai vannak, de pici), az anyjuk otthagyta az apja egyedül neveli, ettől függetlenül mivel a testvérei elették előle a kaját neki nem sok minden jutott ezért napok óta adok neki lisztkukacot és vitamint. Ma reggel kirepült a fészekből de délután már a macska szájából vettem ki. Tud már repülni de még nagyon ügyetlen mert pici. Mit csináljak? 2 opciót látok:
- Én etetem még pár napot amíg nagyobb lesz (amúgy nem eszik kézből, úgy kell lenyomni a torkán mindent). Ezzel az lehet a probléma, hogy nem tudom, hogy így megtanul-e repülni ha csak a szobámban engedem ki.
- Bezárom a macskákat pár napra amíg megtnaul repülni (apukája még hívja és beszélgetnek). Ezzel az a probléma, hogy nem tudom mennyi idő alatt tanul meg repülni rendesen.
Csak féltem mert pici még, nemrég tollasodott ki, és nem tudom hány napba tellik amíg megtanul repülni.
Mindenképpen a macskákat zárd el.
Olyan jó, hogy vannak, akik törődnek a madarakkal.
De ha szakszerű választ akarsz az etetésével, illetve gondozásával kapcsolatban, akkor a mályi madármentők nagyon jó fejek.:) Mi mindig szoktunk náluk "örökbe fogadni", ami persze csak jelképes, de rájuk fér a segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!