Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A postagalambok tényleg működnek?

A postagalambok tényleg működnek?

Figyelt kérdés

Épp tanultam infó érettségire amikor szembetalálkoztam a postagalamb kifejezéssel (kommunikációs technológiáknál). Na most én azt hittem ez valami mást jelent (nem konkrét galamot), de nem, a wikipédia szerint tényleg használták üzenettovábbításra: [link]

Azt hittem ilyen csak a harry potterben létezik, most ez tényleg igazi??

2022. máj. 30. 22:37
1 2
 1/11 anonim válasza:
95%
Igen, igaz. A galambok képesek erre.
2022. máj. 30. 22:45
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Igen, képesek erre, ahogy az első is mondja, de kétségkívül komoly betanítást igényel. Mellesleg, nem akarok kötekedni, de ha a mondat első betűjét képes vagy nagybetűként írni, akkor Harry nevének esetében miért nem?
2022. máj. 30. 22:59
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
A mai napig rendeznek versenyeket. Elszállítják őket a kiindulási pontra ás mérik az időt, amikorra hazaérnek.
2022. máj. 30. 23:10
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Ez igy van, ahogy utolso mondja. Apukam is uzi ezt a hobbit ugy 40-45 eve , a mai napig kuldi oket belfoldre/ kulfoldre. A levelkuldest meg nyilvan nem ugy kell elkepzelni, hogy megmondod a galambnak, h hova vigye, hanem pl ugy, h van egy galambod budapesten, xy meg elviszi magaval pl becsbe, elengedi es hazarepul hozzad.
2022. máj. 30. 23:19
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Harry Potterben postabagoly van, nem ugyanaz :) Amúgy ha nincs elromolva a postagalamb, akkor igen, működik.
2022. máj. 30. 23:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Potteréknál bagoly volt, de mindegy, ne ragadjunk le a részleteken. Igen, működik a postagalamb.
2022. máj. 31. 00:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen a postagalambok működnek. A működési lényegük az, hogy mindig hazatalálnak, ezért a "feladó" galambja valójában a "címzett" galambja.

Sőt, annyira működnek, hogy a világháborúk alatt galambpostával küldtek titkos dokumentumokat, és a galambok ellen direkt engedtek el sasokat és sólymokat.

2022. máj. 31. 00:42
 8/11 anonim ***** válasza:
78%

Sőt elvileg olyat is csináltak hogy letakart ketrecben vitték el a galambot messzire, de még úgyis hazatalált. Bár ez nem tudom mennyire igaz, írta valaki hogy betanítást igényel, én úgy tudtam magától akar hazamenni, és a Föld mágneses pólusai alapján tájékozódik.

Valaki linkelhetne tudományosabb cikket erről ha tud.

2022. máj. 31. 01:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Azta köszönöm a válaszokat!
2022. máj. 31. 11:17
 10/11 anonim ***** válasza:
88%
A galambnak tok mind1 h letakart e a ketrece vagy sem, mert nem az utat fogja nezni- es ha nezne is, gondolod megjegyezne hogy x. Km konel forduljon balra? :D
2022. máj. 31. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!