Hol tartsam napközben a hullámos papagájaimat? Bővebben lent.
Egy hete vásároltunk 2 db papagájt. Egy fiú és egy lány. Ahol éjszaka vannak ott napközben nem nagyon megy be fény, csak a hálószobánkba. Azt mennyire díjazzák a hullámos papagájok, ha éjszaka is és nappal is máshol vannak? Nem fognak félni? Mennyi időnek kell el tellnie, ahhoz, hogy másik helyen is legyenek a lakásban? Már ha ez megoldható a félelmük miatt.
Köszönöm a segítő válaszokat.
én a porszívózáskor pakolom csak át a kalitkát, de minden áthelyezés egyben szemetelés is :) szóval ezért is érdemes megfontolni a pakolászást, hosszabb távon. Mert pihék, üres maghéjak stb. mindig kihullanak, amerre jár a kalitka. Az állatokat amúgy a helyvátloztatás nem feltétenül zavarja, pláne amikor már inkább a válladon vagy a karodon ülve utaznak a szobák között és nem kalitkában :) De amíg újak, az első héten, én hagynám a kalitkát egy helyben, ami nap közben világos.
A madaraknak az a legfontosabb, hogy amikor ők nyugóvóra térnének este, akkor már legyen nyugalom körülöttük. Ezért kell letakarni őket. Ha mozgatod a kalitkát, akkor érdemes még az előtt átrakni őket, hogy a hátukba fúrják a fejüket.
Azt tudom még, hogy konyhába nem illik kalitát tenni. (Gondolom, veszélyes lehet.)
Csőrüket kell vágni? Több helyen is olvastam más más válaszokkal.
Miért kell őket kiengedni a kalitkából, mi történik velük ha nem repteti valaki őket?
nálam sosme kellett, mindig van szépiájuk.
azért kell reptetni, hogy tudjanak repülni :) boldogabbak, mintha egész életükben kalitkában vannak.
amúgy egy idő után könnyen alakulhat ki az a ehlyzet, hogy a kalit ajtaja sokat van nyitva és a papagáj jön-megy. mert úgyis hazamegy inni, vagy ha épp elege van gazdiból :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!