Hangos a hullámospapagájom. Mit tegyek? SEGÍTSÉG!
nem tudom mi lehet,nekem is kettő van néha csipognak de amúgy csendben vannak.
Nem unatkozik a madarad? vegyél neki valamit ami leköti a figyelmét(tükör,hinta,csengő stb.) Vagy valami kaját amivel elvan és tudja csipkedni(alma,sajt,mézes karika)
De az is lehet hogy több figyelmet akar beszélj hozzá sokat vagy kapcsold be neki a rádiót vagy a tv-t. :)
Van tükre,létrája,hintája sőt még müanyag paoagája is:)
Szoktam neki fürtöskölest is venni. Sajnos emellet is nagyszájú a picilány :)
A rádióval még nem próbálkoztam. Egy próbát megér, mert nem szeretném ha megkéne tőle vállnom, pedig ha tovább folytatja akkor sajnos ez lesz :(
A napokban az enyém is meg van őrülve. Reggel 6-kor rákezd és estig csinálja. Az ablakban tartom, ha jó idő van, kinyitom és ott csicsereg a többi madárnak. Most már eltettem onnan a szoba másik végébe, az ablakot becsuktam és még mindig üvölt. Mármint most nem, csak napközben.:) Ő egyedül van, a műpapagáját rendszeresen leveri a rúdról, már vissza se teszem, a tükrét püföli meg le akarja tépni.:) Ha olyanja van, megeszik két szem magot, 20 másikat meg leszór és otthagyja. De szerencsére vannak csendes időszakai is. A szomszédunk nem mer szólni, mert az ő kedves fiacskája meg van, hogy este 11kor kapcsolja be a tuctuc zenét, a diszkóba való erősítőivel...
A két papagáj együtt van? Nem lehet, hogy zavarja a másik? Nekem a mostani sárga, de volt egy fehér régen, na az komplett elmebeteg volt. Lehet, hogy a fehérek már csak ilyen kattantak.:) Remélem nem kell megválnod tőle, bár én szívesen befogadnám. :)
Letakarni nem szabad, attól csak bedilizik.
Szerintem ha párban vannak, egymásnak csicseregnek. :-D
De amúgy figyeld, hogy mindig legyen elég víz, elég étel + nasi, esetleg ha észreveszed, hogy porosak vagy melegük van, rakj oda nekik egy tálban vizet, hogy meg tudjanak fürdeni. Öcsém azt csinálta a - sajnos már meghalt - hullámosával, hogy amikor nagyon hangos volt, letusolta vízzel úgy, hogy úgy nézett ki, mint ha elázott volna az esőben. Aztán utána a tollai megszárításával volt elfoglalva, nem hangoskodott, de megtanulta, hogy ne hangoskodjon - helyette alattomosan megtanulta elcsórni a gazdi kajáját... :-)
Adj nekik gyümölcsöt is, pl. almát, narancsot, banánt, ezeket szeretik, főtt tojást, amit ha megesznek, ugyancsak jót tesz, szépiát, ami vitamin + csőrkoptató egyben. Ne csak magokon éljenek.
Nem tudom, mi van a kalitkában ülőrúdnak, ha nem fa, akkor cseréld le fára.
A fa ülőrúd jó ötlet mert nekünk müanyag van, habár van egy falétrájuk. A másik madárkám ő meg szinte meg se szólal, mintha elnyomás alatt lenne. Viszont az albínó most is folyamatosan kiabál. Gyümölcsöt, zöldséget ha van itthon mindig kapnak. Sajnos a játékok hidegen hagyják, viszont a mű papagájt szereti. Sajnos már anyát aludni se hagyja így már ő is affelé hajlik, hogy visszavigyük oda ahol vettük...:S
Remélem pár nap alatt rájövök, hogy maradhatna mégis nálunk, mert azért csak megszerettem és hiányozna az állandó rikácsolása :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!