Hullámos papagàjt szeretnék tartani. Gyűjtöm az információkat! Pl a szobàban szabadon engedett madár visszajár a kalitkàba elvégezni a dolgát?
Nekem volt régen, ott pottyantott ahol éppen rájött. Sokszor a vállamon.
Viszont nem volt büdös az ürüléke, és simán egy mozdulattal le lehetett törölni bárhonnan, tehát nem volt egy tragikus dolog, mint pl amikor egy kutya szharik be a szobába :D Na ott aztán van szag, meg maszatolás.
Nem szobatiszta egyáltalán.
Az ürülékük erősen savas, egy idő után foltot hagy még a szőnyegen is, de a bútorokon még hamarabb.
Egyik ismerôsöm megpróbálta szobatisztaságra tanítani a két papagáját, úgy, hogy adott nekik valami jutalomfalatot, ha épp a kalitkába piszkítottak. Az egyiket sikerült is, az a madár bemegy a kalitkába pottyantani, és csiripeléssel kéri a jutalomfalatot. A másik madár nem lett szobatiszta.
Viszont ez alapján egy próbát megér a dolog.
#5-ös és az miért baj, hogy nem úgy születtem, hogy mindent IS tudok. Nem tegnap vettem egy papagájt és most gyűjtök informàciót... hanem a közeljövőben szeretnèk MIUTÀN az alapvető dolgokat már tudni fogom.
Köszönöm a válaszokat a többieknek!
Én egyetértek az 5-össel. Ez egy olyan kérdés, ami laza infógyűjtés során is kiderül, ha eddig nem lett volna egyértelmű, hogy hogyan működnek a madarak.
Nem bántásból, de úgy látom, döcögős lesz számodra a tájékozódás. Ha gondolod, írj privátban és felvilágosítalak mindenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!