Miért akarnak a postaládába fészkelni, amikor két mesterséges odú is van a kertben?
Mert ott a jo nekik ^_^
Addig kerd a postat az egyik mesterseges oduba ;)
B típusú odúk vannak a kertben? Már csak azért kérdem, hogy lehet szűk a berepülőnyílás. Vagy egyszerűen a postaláda jobban tetszik nekik.
Azt hiszem ez ellen kifelé nyíló nyelvű postaládával lehet védekezni. De addig, amíg ott költenek, tegyél egy papírt rá, hogy a postás meg a reklámanyagot hordó emberek tudják, hogy ne dobáljanak bele semmit.
A szabvány B típusú odú berepülőnyílása 3,2 cm. Én egy picivel nagyobbra szoktam csinálni, 3,4-3,5 cm-re. Ezt is csipkedik, meg kopogtatják, de szakik szerint a kopogtatás azt jelenti, hogy hívja a párját az odúba.
"Most már tudja a postás is, ha megáll, az arca előtt libeg valamelyik és mérges zsüzsüzéssel igyekszik elzavarni."
:D Igen, amikor az odú környékén figyeltem őket engem is gyakran ezzel a kellemetlen zsüzsüzéssel próbált meg elzavarni. Apró állatok, de van eszük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!