Miért kopaszodik ki a nimfa papagájom nyaka?
Ezt így nagyon nehéz megmondani, ezer oka lehet.
Mióta? Pontosan hol kopaszodik, fent vagy lent vagy egész nyaka? Mekkora mértékben? Tollazata ettől eltekintve rendben van, nem csapzott? Csipkedi, tépi magát, bántották, vakarózik? Ürülék színe és állaga megfelelő? Magkeveréken kívül mit kap még?
Az 1. válaszolóval teljesen egyet értek. Még annyit tudnék hozzá fűzni, hogy szerintem mindenképpen keress egy hozzá értő orvost. És adj neki sok vitamindús gyümölcsöt és kerüld el az egészségtelen túlcukrozott papagáj nasikat/eledeleket.
Remélem meggyógyul a papagájos. :(
Ilyen a nyaka. Sima rózsaszínű a bőre, csak most azért sárga mert betadinnal lekezeltem.
De sajnos körülöttünk nincs semmi ilyesmi. Szlovákiában élek nagyon egy kisebb faluban és a környéken is hasonló faluk vannak csak. A bevált állatorvosnak küldtem a képet,de sajnos ő sem ért hozzá.
D és A vitamin miben van amit lehet neki adni?
Székletét néztem,de sem színben sem állagban nem tér el a többiekétől.
D vitamin úgy tudom a tojásban is van. Főttojást nyugodtan adhatsz neki. Ajánlatos reszelt vagy pépelt formában adni neki.
A vitamin a répába és a paradicsomban is van ezeket is nyugodtan adható neki.
Sajnos nem vagyok állat orvos úgyhogy nem tudom mi baja lehet. Legalább is rengeteg dolog okozhatja. Életvidám a madár?
Szerintem a magkeverék mellett folyamatosan adagold neki az A és D vitamint tartalmazó ételeket.
Nem tudsz esetleg elutazni vele valahova orvoshoz? Vagy mondjuk felhívni egyet?
Ha a széklet normális, akkor a vese és máj probléma kizárható.
Nála nem lesz elég a természetes forrás. Külön A és D vitamin kell, vagy multivitamin (pl. Omni-vit, Muta-vit, Jolovit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!