Madarak megfigyeléséhez milyen távcsővet ajánlotok egy kezdő számára?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy egy kezdőnek nem ajánlják amelyik nagyon nagyít meg nagy az átmérője, mert nehéz lehet, nehezen lőheti be a képet... Típusra nektek melyik vált be és hol szereztétek be?2022. márc. 14. 20:31
1/9 anonim válasza:
Olyan 8-10X-es legyen a nagyítása, zoom nem kell, a frontlencse legyen minél nagyobb, min. 40mm. Ekkorát még kézben tudsz tartani beremegés nélkül.
2/9 anonim válasza:
10*50 az a felső határ, amit még kézben tudsz tartani remegés nélkül.
Mindenképpen legalább 5 legyen (50/10)az eredmény.
Így nagy a fényerő.
Azért már a 10* nagyításnál nem egyszerű "eltalálni" a céltárgyat, de gyakorlattal menni fog.
3/9 anonim válasza:
Nem helyes kukkolni.. nekik is van maganeletuk.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, jöhetnek még, konkrét gyártónak is nagyon örülnék.
2022. márc. 16. 18:35
5/9 anonim válasza:
6/9 A kérdező kommentje:
Pont ezt nézegettem én is és nagyjából ennyi a lélektani határ is. :) Egyedül ez a színes lencse kavar be nekem, hogy ez mennyire jó?
2022. márc. 20. 13:45
7/9 anonim válasza:
#6: Nem színes az a lencse, nem napszemüveg, csak a fotón látszik úgy mintha az lenne :-)
8/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó, köszi! :D Valószínű ő lesz a befutó.
2022. márc. 21. 12:24
9/9 anonim válasza:
Nekem egy 10x50-es Olympusom van, azt hiszem egy húszasért vettem még pár éve.
Kb. 100 méterre lévő ház kéményén látom a kuvikot vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!