Mennyibe kerül kb havonta egy hullámos papagáj pár tartása?
Először amikor elhozod a papagájokat ezeket kell nekik venni (két madárral számolj):
1) Kalitka. Két madárnak nem kell nagyobb mint egynek.
2) Etető, itató. Szerintem elég mindegyikből egy.
3) Ülőrudak. Ülőrudakat ne vegyél! A csiszolt fa vagy a műanyag üllőrúd nem jó! Inkább természetes fákról szerezd be az üllő rudakat és így semmibe se kerül.
4) Játékok. Játékokat beszerezhetsz kisállatboltokba is, de otthon is készíthetsz.
Itt egy videó a játékkészítéshez:
https://www.youtube.com/watch?v=xftVL2aAEqg
5) Szépia csont kb. 600 Ft. körül van és egy elég belőle.
6) Madárhomok. 2000 Ft. a nagyobb kiszerelés, és elég sokáig eltart.
7) Eledel. Magkeverék olyan 600 Ft körül van. Lágyeleséget én házilag készítem, úgyhogy ha te is otthon szeretnéd számolnod kell hetente- kéthetente pár gyümölccsel és zöldséggel. (nem vészes). Fürtös köles is kéne. Abból egy egész sok darabos csomag 1000 Ft. körül van.
Amiket havonta kell venni:
1) Eledel. A magkeverék nálunk nem mindig fogy el egy hónap alatt mert rakunk mellé gyümölcs darabkákat és zöldség darabkákat. De ha igen akkor a magkeverék olyan 600 Ft. körül mozog. Gyümölcsöket és zöldségeket nem igazán tudok mellé számolni, mivel változó, de 500-700 Ft. tuti, csak ugye nálunk eleve mindig van itthon úgyhogy nem szoktunk külön nekik venni. A fürtös köles nem mindig fogy el egy hónap alatt, sőt még másfél alatt sem.
2) Madárhomok. Ez amúgy a kalitka szélességétől is függ. A madárhomokból nem kell sokat rakni a kalitkába úgyhogy nálunk ez is sokkal tovább bírja mint egy hónap.
3) Tönkre tett játékok pótlása. Álltalában a boltban vett játékokat nem teszik tönkre, de néha a kézzel készítetteket igen, de ezek kb. semmibe sem kerülnek.
Havonta olyan 1000-1500 Ft. körül van, de ha pont akkor fogy el a madárhomok több. Esetleg kisebb kiszerelésű madárhomokot is vehettek, ha a 2000 Ft.-s nagyon sok, de mi azért veszünk ilyet, mert rengeteg ideig eltart, kb. 4-5 hónapig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!