Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi baja lehet a pityumnak?

Mi baja lehet a pityumnak?

Figyelt kérdés
Van két hullámos papagájom, egy ketrecben élnek az egyik tojó a másik hím. 3 éve kaptam őket először a tojót aztán jött mellé a hím. Nem tudom hány évesek lehettek amikor megkaptam őket, állatkereskedésből vettük. A tojó az utóbbi 1-2 napba elkezdett olyan furcsán kinézni. A szeme körül kicsit piros vagy nem is tudom mintha nem lenne szőr, olyasmi mintha be lenne gyulladva, egy kicsit csapott a tollazata, és mintha soványabb lenne egy kicsivel, de nem sokkal csak egy nagyon picivel. Feltűnően nyugodtabb, még sohase engedte meg hogy megsimogassam a ketrecben csak amikor reptettem őket. Enni eszik rendesen. Anyukámnak mondtam hogy vigyük el állatorvoshoz, de azt mondta hogy nagyon drága lenne most karácsony előtt (amúgy is szűkölködünk anyagiakban), és hogy úgyse szoktak sokat foglalkozni az állatorvosok ilyen kis apró teremtéssel. Kérlek segítsetek, nem szeretném ha meghalna , nagyon fontos nekem. Ma elkezdem kamillázni.
2008. dec. 16. 14:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
5. válaszolónak: magvakat kapnak enni(főleg), leveleket, gyümölcsöket, fűféléket. Nincs hasmenése. Takarítom őket rendszeresen.
2008. dec. 17. 15:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a biztonság kedvéért érdeklődd meg az állatorvostól telefonon egy kezelés/ szemle árát és vidd el. Én amikor bevittem a kis hullámosom, látta a doki hogy nagyon szarul van, és ingyen megvizsgálta és adott neki antibiotikumot. Mondjuk az enyém már tényleg menthetetlen volt sajnos, de nem hiszem hogy drága lenne egyébként egy papagáj kezelése.
2008. dec. 20. 22:49
 13/16 anonim válasza:
Szia.Nekem volt épp pénzem elvinni dokihoz a kis hullámosom.De 2 orvos sem tudta megmondani mi a baja.Még nem adtam fel,keresek egy hozzáértő dokit.Egyébként az egyik nem kért pénzt,de nem is tudott semmit mondani.A másik 3500.-ért megrötgenezte,adott egy szem gyógyszert,és 10 percen keresztül ecsetelte mi lehet a gond.Érdemben semmi.Azóta meggyógyult a kicsi.Szerintem,ha odafigyelsz rá,hogy legyen elég lágyeleség,megfelelő vitamin bevitel,akkor nem lesz gond.Ha eszik akkor meggyógyul.Az öregedés jeleit még nem ismerem,mert csak 4 éve vagyo papagáj tartó,és rajongó.Remélem meggyógyul a kis madarad!
2009. jan. 4. 11:57
 14/16 A kérdező kommentje:
Csak tájékoztatásképen írom, hogy a papagájom aki olyan furcsán viselkedett ma délután eltávozott :( Nyugodjék békében...
2009. jan. 13. 18:42
 15/16 anonim ***** válasza:
:((
2009. jan. 14. 12:17
 16/16 anonim ***** válasza:
sajnálom :(
2009. jan. 14. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!