Kezdőoldal » Állatok » Madarak » 3 éve eltemetett hullámos...

3 éve eltemetett hullámos papagáj vajon lebomlott már? Kis törölközőjébe csavartam, vékony kartondobozba tettem. Többi lent.

Figyelt kérdés
Nem tudtam a fagyos földbe méterekre leásni, de pontosan nem is emlékszem milyen mélyre lett temetve, viszont tavasszal ültetnék rá egy szép évelő virágot, de nem szeretném kifordítani sem őt, sem a maradványait, tollakat, csontokat. Fenyőfa alatt nyugszik ha ez számít valamit. Várnom kellene még?

2022. jan. 20. 17:10
 1/4 anonim válasza:
94%
már tutira lebomlott
2022. jan. 20. 17:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Már igen
2022. jan. 20. 17:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés, mert te magad sem tudod, milyen mélyre ástál.

Ha nem ásóval esnél neki, hanem egy kicsike lapáttal, apránként? Talán nem lenne akkora a sokk, ha kikandikálna egy darabka törülköző..

És akkor gyorsan visszalapátolod a földet..

2022. jan. 20. 17:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon beleakarunk menni a dolgokba akkor meg kell említeni pár dolgot.

Magasabb hőmérsékleten sokkal gyorsabban bomlik le egy tetem.

Télen amikor fagyos idő van akkor sokkal lassabban.

A másik a szárazság-nedvesség. Mennyire száraz- vagy éppen nedves a levegő.

A száraz levegő kiszárítja a testet, a nedves jó táptalajt képes a kis mikróbák terjedésének.

Meg kell értened pl. hogy a testünket először a beleinkben lévő kis organizmusok kezdik megenni. És persze ha nincs oxigén és száraz a levegő akkor akár mumifikálódhat is a testünk.

A másik féle az a "bog body" amikor a mocsárba haltak az emberek.

[link]

Hogy válaszoljak a kérdésedre: a madaraknak könnyű a teste, hamar elbomlanak. Télen temetted el így lassabb volt a bomlás viszont az enyészet és más a földben élő állatok biztosan megdézsmálták

2022. jan. 20. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!