Oda már megérkeztek a gólyák?
A YouTube feldobott egy élő kamerát egy gólyafészekről és csodálkozva láttam, hogy van benne két gólya. Talán áttelelő gólyákról van szó? A fészek elég kezdetleges, mintha csak most raknák le a gallyakat meg mindenféle alapot, ami arra utal, hogy most érkezhettek. Ez lehetséges? Ismeri valaki ezt a gólyafészket, aki tudja, hogy pontosan mi a helyzet? Ha jól látom német területen vannak, ott talán még hidegebb is lehet, azért is csodálkozom.
Köszi, meg is van, ahol említi, bár nem tudom, hogy konkrétan az élő kamerán látható gólyákra ez jellemző-e. András tevékenységét egyébként nagyra tartom, követem őket, ezt a bejegyzést is olvastam, csak munka közben nem volt időm az összes hozzászólást elolvasni, mindenesetre érdekes, amit ír.
"Németeknél, ott is abban a sávban, ami pont a keleti és a nyugati vonuló populáció határa,, ahol keveredik a két csoport, ott kicsit más a helyzet.
Ott a teljes egyedszámhoz képest sokkal több a telelő. De tippem szerint ez inkább annak az eredménye lehet, hogy keveredik a két genetikailag kódolt vonulási irányú gólya populáció. Mondjuk tojó keleti vonuló, hím nyugati...., a fiókák egy része lehet, hogy nem megy sehova. De ha ez az ok,, akkor az régésrég így van, csak régebben a keményebb telek kiszelektálták az ilyen se ide - se oda madarakat. Ergo ez sem "kísérletezés", hanem (mondjuk úgy) tenyésztési hiba."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!