Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért van ez a madarakat...

Miért van ez a madarakat szeretők közt is?

Figyelt kérdés
Rengeteg embertől hallom, hogy ő szereti a madarakat meg télen is eteti őket de ha a verebekről van szó akkor arra már azt mondja, hogy utálja és nem szereti őket etetni sem. Most madár-madár nem mindegy az, hogy éppen melyik eszik vagy van a kertbe? Én legalábbis ugyanúgy szivesen látom az összes fajtát.

2021. nov. 25. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Szerencsére nem ismerek ilyen embert, de gondolom ez ilyen felszínes ostobaság lehet. A veréb nem olyan érdekes nekik, nem szép színes, nincs szép hangja, elég sok is van belőle, úgyhogy az nem ér annyit a szemükben.

Buta embernél ne akard az okokat meglátni, mert nincsenek.

2021. nov. 25. 11:41
 2/9 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem ez még régebbről fennmaradt dolog. Korábban az én nagyapám se szerette őket, mert tönkre teszik a termést, vagyis mindbe bele esznek, így régebben nem kedvelték őket ezért. Ráadásul csapatosan jönnek. Ma már kevesebb embert érint ez, de még kiskorban hallot 1-2 történet a gonosz betegektől megmarad az emberben, ha nem is emlékszik ilyenre, az agy mindent eltárol.
2021. nov. 25. 11:46
 3/9 anonim ***** válasza:
64%
Betegektől - verebekről*
2021. nov. 25. 11:47
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Nekem tök mindegy. Ha teszek ki kaját nekik, akkor nem lesem az ablakból, hogy a veréb eszi-e meg vagy a cinke. :D éhesek, egyenek. Engem aztán baromira nem érdekel, hogy milyen madár.
2021. nov. 25. 11:48
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Sokáig a veréb kártevő madárnak minősült. Sokan még mindig ebben a hitben élnek.
2021. nov. 25. 12:05
 6/9 anonim ***** válasza:
60%
Nekem nincs bajom a verebekkel. Én is ki szoktam tenni télen nekik magokat, de mégis a baromfijaimhoz járnak be enni. Na akkor mérges vagyok rájuk, de nincs mit tenni.
2021. nov. 25. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:
49%

Egész Európában vészesen megcsappant a számuk, úgyhogy mostmár védett.

Sajnos vannak rövid eszű emberek. Kell 1 hülye, aki kimond valamit a többi pedig mítoszt csinál belőle. Pl.h nem szabad a fészekből kiesett fiókát megfogni, mert az anyja nem fogadja vissza az emberszag miatt..

2021. nov. 25. 23:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#7 ez valóban elterjedt hit. Nálunk is kiesett egy kis rozsdafarkú fióka, gondolkodás nélkül visszatértük, utána kicsit féltem hogy talán nem megy vissza és a többi kicsivel együtt éhen hal.

Aztán az egyik szülő berepült, a másik nem, egy fél napig ott hívogatta a másik (aki ugyanúgy visszament) de aztán végül ő is vissza repült. Igazából fél igazságnak mondhatom, az emberszagot nem érzik, de lehet a másik szülő látta hogy a fészeknél babrálok (elég szelídek ahhoz képest, nem mennek messzire és a teraszon van a fészkük is) ezért volt kicsit bizalmatlanabb. De nem volt semmi gond.

2021. nov. 26. 00:17
 9/9 anonim ***** válasza:
alig van már veréb, Magyarországon nem is lehet velűk találkozni szinte, ha csak egyet is látnék a kertemben, vörös szőnyeget gördítenék elé meg aranyból csinálnám neki az etetőt
máj. 5. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!