Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Puha a tolluk a hullámos...

Puha a tolluk a hullámos papagájoknak? Azt olvastam, hogy ha párban vannak, akkor nehezebb kézhez szoktatni őket, mert egymással vannak elfoglalva. Ez akkor is így van, ha két azonos neműt (fiúkat) veszek?

Figyelt kérdés
2010. szept. 2. 14:00
 1/9 anonim válasza:
Ha kézhez akarod szoktatni akkor fontos hogy már fióka vagy nagyon fiatal korában megvedd. Ha erről lekéstél akkor bajban vagy, mert mindegyik madár egyedi és másképp tanul. Nekem sok hullámosom volt, nem egyszerre, és volt ami nagyon szelíd és okos volt, volt ami vadas.. pedig ugyanúgy próbáltuk szelidíteni mindegyiket. Tartottuk párban is, én is olvastam hogy egymással fognak foglalkozni, inkább az lett a vége hogy többet veszekedtek mint összebújtak :D szóval nem volt gond.
2010. szept. 2. 14:17
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :-)

Csak azt nem tudom, hogy hogy fogok tudni fiatal korban kiválasztani két hímet. Mert ugye csak később színeződik el a szaruhártya a csőr felett. Tudnál adni valami ötletet?

2010. szept. 2. 14:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyes állatboltokban külön tartják a fiúkat és a lányokat, máshol meg nyilván meg tudják mondani, melyik melyik.
2010. szept. 2. 16:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Én fiatalon vettem egy párt kb 1 hete és kb 2 nap alatt mind2 rault a kezemre meg ettek a kezembol. Ma engedtem ki eloszor olyan cukik es maguktol vissza mennek.
2010. szept. 2. 16:40
 5/9 anonim ***** válasza:
én nem tudstem kézhez szoktatni,bár nem is nagyon akartam, mert amikor kiengedtem őket, inkább menekültem, akkorárkat repültek és olyan ügyetlenül, hogy néha nekicsapódtak a falnak is, meg mindennek. Aztán gyorsan szunyoghálót raktam minden ablakra :) és 3napig tartott mire be tudtam fogni őket, de utána később megint néha kiengedtem. Felültek mindig a függönykarnis tetejére, és onnan kakáltak le :)
2010. szept. 3. 04:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Bár ezzel a "meg tudják mondani, melyik-melyik"-kel én már ráfáztam párszor, igaz, hörcsögnél. Azóta megtanultam, hogy mi a különbség kicsi korukban is. :-)
2010. szept. 3. 11:15
 7/9 anonim válasza:
Két legszelídebbet válaszd, a szelídebbek általában hímek, azon kívül még a fej formája alapján is lehet következtetni, a tojónak kerekebb a feje:)
2010. szept. 7. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
És a tojó ducibb testalkatú.
2010. szept. 9. 16:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :-)
2010. szept. 12. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!