Talált feketrigóval mik a teendők?
Ma találtam az utcán egy feketerigót,gyanúsan gubbasztott és mikor odamentem sem reppent el,felvettem és megnéztem de szegény ekkorra sem nagyon moccant,úgyhogy felhoztam.
Etetni mivel tudom szegényt? Ha tudom elviszem állatorvoshoz is még ma(ha fogad).
Egyenlőre kapott egy kisebb dobozt egy csendes sarokban,itatni még nem mertem megpróbálni.
Betegségnek külsőleg semmi nyoma, levegőt picit nehezen vesz de nem szipog,nem váladékozik. Annyi,hogy folyamatosan gubbaszt,az ürüléke is normálisnak tűnik,kicsit sok benne a fehér rész.
Tedd egy nyugodt helyre, lyukacsos dobozba stb. Ne etesd, ha nem veszi el, ne erőszakold. Szárított/élő lisztkukac rendben van. Tehetsz mellé egy bebugyolált melegvizes palackot is, hozzá tud bújni, ha fázik.
Itatni pláne ne itasd, vizet kis kupakban kínálhatsz, de nem valószínű, hogy fog enni-inni.
Főv.-i állatkert
Sukoró
Fióka -Madármentés (Márton László)
Mályi madármentők
Nekem velük van tapasztalatom, de itt egy MME lista:
Élő lisztkukac, kis tálban víz, ennél többet pillanatnyilag nem tudsz. Szellőzőnyílásos kartondobozban, nyugalom, kellemes meleg, csend, stresszmentes környezet, békén hagyni.
Itt még van egy térkép ahonnan kikereshetsz számokat:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!