Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A papagájom mostanában hullajt...

A papagájom mostanában hullajtja a tollát. Nem baj ez, egy 1 éves barabandnál?(Többi lent)

Figyelt kérdés

A fiú, baraband papagájom mostanában elkezdte hullajtani a tollát. Egyáltalán nem olyan durva a helyzet, csupán a narancssárgább faroktollait, és néhány hosszú tollát ejtette egyenlőre ki. Most lett nemrég egy éves, szóval elképzelhető hogy csupán vedlik, (nem tudom mi erre a megfelelő szó) de nem tudom mi ez, mert ha jól tudom, a papagájok csak egyszer vedlenek, ez nagyjából abban az időszakban van, amikor haza lehet vinni őket. (Elvileg meg van szabva az az idő, hogy a tenyészetektől hány hónaposan lehet elvinni a kisállatot.) Eléggé aggódok érte.

Ami azt illeti, egyébként minden normális vele kapcsolatban. Rendesen eszik-iszik, egy lábon pihen és alszik, széklete is teljesen normális.

Nagyon remélem, hogy ez csak egy vedlési időszak, amikor kicseréli a tollait, és semmi több.

#vedlés #tollhullajtás
2021. szept. 26. 10:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán vedlik, teljesen normális időben, mert nyár végén ősz elején kezdik a vedlést. De ezt illene tudnod, ha papagájt tartassz...
2021. szept. 26. 10:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
ilyenkor vedlik, normális.
2021. szept. 26. 11:17
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Minden évben vedlenek a papagájok. Arra ügyelj, hogy azért megterheli a tollváltás a szervezetüket, ilyenkor különösen oda kell figyelni a vitamindús, változatos etetésre.
2021. szept. 26. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!