Nimfa papagáj milyen gyümölcsöt és zöldséget ehet?
Gyümölcsnél arra kell figyelni, hogy ne legyen benne mag. Szeretik az almát, a szőlőt nagyon (legalábbis az enyémek). Mindenfélét lehet nekik adni, kivéve avokádót, azt semmilyen formában nem szabad. Ki kell próbálni mit szeretnek. Zöldségek közül is sok olyan van amit nem olyan gyakran szabad nekik adni, de egy heti 2-3 alkalomtól nem lesz bajuk. Az enyémek sem a legnagyobb zöldség fanok, de a répát uborkát, tyúkhúrt eszik.
Ezeket ne adj nekik soha:
-Hagyma
-Avokádó
-Gomba
-Gyümölcs magok
-Tea, kávé üdítőbe se nagyon igyon bele, ha kint van éppen
-Cukros dolgok(boltban lehet kapni ilyen drágább mézes/joghurtos rudakat, de magas a cukor tartalmuk szóval azt sem gyakran szabad). Gyümölcsöt is max napi 1-2 alkalommal, kis adagokban.
-Rebarbara(!)
-Paradicsom
-Egyéb emberi ételek.
Remélem segítettem, ha kérdésed van írj privit :)
Nem kell, csak magozd ki, mielőtt odaadod.
Narancs (hullamosaim, feketesapkás és az egzótáim is szeretik), körte mehet, barackot nem próbáltam.
Az enyém amit kaptam négyévesen (gazdája elhunyt) semmit sem hajlandó megenni ezeken kívül, hogy sütőtök (megsütve), vörösköles, sajtos stangli, zab, homok, szépia.
Inni alig iszik, ha pedig valami hiányzik neki ebből a pár dologból akkor addig rikácsol amíg meg nem kapja. Párom utálja, és be kell vallanom, hogy volt már pár madaram, de ez jelenleg tényleg egy "nehéz eset"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!