Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Nimfa papagájnak milyen...

Nimfa papagájnak milyen faágat lehet adni?

Figyelt kérdés

Jelenleg csak fűzfaág van bent nekik, levél nélkül. Másfajta fát is lehet gond nélkül nekik tenni? Illetve a fűzfának a levele nem okoz gondot nekik ha megeszik?

Gondoltam csinálnék nekik egy koszorút vékonyabb fűzfaágakból amin hintázni is tudnának :).

2021. szept. 11. 12:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Füzfa, gyümölcsfák ágai jók neki, a leveleket is eheti.
2021. szept. 11. 12:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Sok helyen olvasni, hogy mérgezést okoz a növények levele, és egyéb fáknak az ágai. Van esetleg valami amit el kellene kerülni?
2021. szept. 11. 13:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A gyümölcsfákra nem érvényes, azoknak sem a levele, sem a fája nem okoz mérgezést.

Nem tudom, van-e kifejezetten mérgezö fafajta, eddig a fűzfán és a gyümölcsfákon kívül mást nem adtam nekik, ezeket könnyen lehet szerezni.

2021. szept. 11. 14:36
 4/8 A kérdező kommentje:
És esetleg ha a falevélen vannak esztétikai hibák, gondolok itt arra hogy ilyen barna foltos például, azokat válogassam le az ágról? Illetve gondolom alaposan át kell mosni előttem
2021. szept. 11. 14:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazán nem ártanak nekik, de egy zuhanyzós öblítés nem árt a közlekedési por miatt. (Az eredeti élöhelyeneken sem mossa senki le a fákat, meg nem válogatja ki a leveleket - a papagájok tudják, melyiket lehet megenni.)
2021. szept. 11. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Fűzfa nagyon jó, egészséges, baktériumölő, gyulladáscsökkentő, nyugodtan ehetik a levelét. Gyümölcsfák (a csonthéjasokat kerüld, vagy ha adsz is, minimális legyen!), hárs, orgona, mogyoró, nyár, magnólia, szil, orgona, szőlő, platán mehet nyugodtan. Vannak tiltó listásak és részben adhatók is. Ha valamiben nem vagy biztos, inkább ne tedd be.
2021. szept. 11. 20:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Jelenleg csak fűzfa van bent nekik, de rengeteget segítettetek :).
2021. szept. 12. 17:19
 8/8 anonim válasza:
Az enyémeknek diófa ágát is tettem be, a csőruket is azon koptatják :)
2021. szept. 27. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!