Miért csökkent le a fecskéknek a száma az utóbbi évtizedekben?
- Rovarirtó szerek
- Bármilyen hihetetlen, de az emberek irtják őket, és akadályozzák a fészekrakást. Sokszor hallani, hogy felújításkor leverik a fészket, meg behálózzák, mert zavarja őket az ürülék.
- Nincs háztáji állattartás. Én csak 48 éves vagyok, de én is emlékszem a fecskékkel teli villanydrótokra. Akkoriban szinte mindem háznál (legalábbis felénk) tartottak valamilyen jószágot. Tyúkudvar, disznó kb mindenhol volt, minden második utcában ló, meg tehén is. Trágyával, meg legyekkel. Volt bőven élelem a fecskéknek. Ma már ez sincs.
Rovarirtók, mérgezett rovarokat visznek a fiókáknak.
Az emberek nem.látják szívesen őket, fecskepelenka nem érdekli őket.
Nincs fészkelési hely.
100-asával ritkítja őket a megbolondított időjárás.
az a disznómennyiség, ami közel egyenletesen volt elosztva az országban, az most pár tucat telepen van.
ezeken a telepeken meg hatékony rovarirtást végeznek, alig van légy.
a baromfitartás inkább csak a verebeknek kedvezett az elszórt takarmányból.- a legyeknek meg inkább a nagyobb állatok trágyája volt a táptalaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!