Miért mászkál állandóan a hullamos papagajom ? Elkepzelheto hogy mind2 hím?
Lehet hogy csupán izgatottak az új ketrecükben, és még meg kell szokniuk. Lehet hogy a mászkálós papagájodnak az előző ketrec tetszett jobban, ott volt egy stabil pontja, amit szeretett, és átkerült egy másik kalitkába, ahol nem találja a helyét. (Az én papagájomnak is van egy ilyen helye, ami nélkül pl. nem tud elaludni) De ez lehet fordítva is, hogy pont hogy szereti a ketrecet, és újabb kedvenc ülőhelyet keres. Ez attól függ mennyi ideje van az új kalitkában.
Ami a játékot illeti, szerintem vedd ki a tükröt! Igaz, 2 papagájod van, de előfordulhat hogy az egyik felfigyel a tükörképére, elkezd neki "beszélni", és ha látja hogy nem szól vissza, meg is őrülhet. Hallottam már ilyet. De természetesen ez nincs mindig így, az én papagájomat például nem érdekli a tükörképe. Szóval szerintem vedd ki a tükröt, de ha már egy ideje ott van, s nincs belőle baj, ott hagyhatod. Ez csak egy javaslat.
A kérdés hogy lehet-e mindkettő hím, szerintem előfordulhat. Állat kereskedésből vetted, vagy tenyészettől a madarakat?
Ezt kicsi korukban nagyon nehéz megállapítani, hogy milyen neműek lesznek, mert ugye az orrukon lévő szaru hártya (azt hiszem ez a neve, de ez nem fontos) csak később színeződik be.
Ezért a tenyésztők/eladók csak azt tudják mondani hogy "nagy valószínűséggel". Azok alapján amiket írtál, inkább egy hímről és egy nőstényről lehet szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!