Mentett cinegét hogyan tartsak?
A széncinke NEM épít fészket, lévén hogy odúlakó.
Ha napokig nem ült rajta a tojó, az a tojás már nem fog kikelni, mert kihűlt.
Sehogy.
1. Az már nem fog kikelni, mert rég kihült, és te amúgy sem tudnád kikeltettni, mert megfelelő hő és pára kell hozzá, amit nem tudni pontosan számszerint mennyi.
2. A cinege védett madár így nem tarthatod magadnál, ha kikelt fiókát találsz azt is a madármentőkhőz kell elvinni!
Sajnos 3 nap rengeteg ilyenkor.
Egyébként én inkább hozzáértőkre bíznám, megkeresnék környékbeli nemzeti parkot, állatkertet, madármentő szervezetet, ők biztosan tudnak segíteni (ha esetleg máskor előbb észrevennéd, hogy valami nincs rendben).
Frissítés*
Tudom, régi a kérdés, de elfelejtettem visszaírni. Nem széncinege volt, hanem valamely másik madár, ciki, de elfelejtettem mi volt. Régi sztori!😅
A lényeg a lényeg, összekevertük egy másik madár nagyon hasonló tojásával, viszont! Ami a legjobb, hogy lett közben még két tojás illetve az anya is visszajött értük! :)
Pár hét, amolyan 5-6 múlva pedig a tojásoknak hűlt helye sem volt. Kis tojáshéjakat találtunk, reméljük kikeltek, és nem macskaeledelként végezték, sok a kóbormacska a környéken... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!