Miért etetek az emberek a madarakat kenyérrel meg csokival a parkokban?
És a madarak minek esznek meg olyat ami nekik nem jó...? Egyébként hozzá nem értés miatt. Átlagember nem tudja hogy a kelt tészta nem jó nekik.
Csoki más kérdés, abba cukor és némelyikben édesítőszer van ami nem jó, növényi zsír (pálma) - ettől gondolom bajuk nem kéne legyen.
Egyébként, galambok sok "szemetet" megesznek. Minden morzsát ami a városba elhullik felszednek.
Lehet, hogy úgy gondolják, hogy ezzel segítenek nekik. Én nem szeretem őket etetni, mert tudom, hogy amit én eszek az nagyrészt egészségtelen számukra (pl.: különböző péksütemények, csoki, stb.).
"És a madarak minek esznek meg olyat ami nekik nem jó...?"
Erre egy egyszerű példát mondanék. Az intelligens ember megeszi, mondjuk a gyorskaját (sokan rendszeresen). Pedig mi tudjuk, hogy az nem jó, de finom. A galambok, nem emberek, ők azt sem tudják, hogy ez nekik nem jó. Ezen nőttek fel, ezt látták a többi galambtól. Persze, hogy megeszik. Ráadásul a természet nem is volt arra felkészülve, hogy mi emberek ilyeneket fogunk gyártani.
Nekünk embereknek kellene odafigyelnünk arra, hogy ne etessük őket ilyesmivel, mivel ők nem tudják, hogy ez ártalmas nekik.
Ugyanazért, amiért a kutyájukba is tömik a csokit meg a fűszeres pörköltet, meg a macskájuknak adják a tejet.
Valamiért sok ember azt hiszi, hogy amit ő finomnak talál, az feltétlenül finom és egészséges minden állatfaj számára.
Meg gondolom nem különösebben érdekli, a lényeg úgyis csak az, hogy bámulhassa az evő madarat, mert sokan meg azt hiszik, hogy az állatok egyetlen rendeltetése az emberek szórakoztatása.
Esetleg a fentiek kombinációja.
Szomorú egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!