Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A kutyáink találtak egy...

A kutyáink találtak egy madárfiókát. Milyen faj lehet?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy vannak olyan madárfajok, amelyeknek a fiókái korán kiesnek a fészekből, de a szülők továbbra is etetik őket, amíg meg nem tollasodnak eléggé. Azt írták ezesetben ott kell hagyni. Viszont ha nem ez a helyzet és másféle fajról van szó, akkor azzal halálra ítélném.

Gondoltam azt is, hogy megkeresem a fészket és visszarakom, de lehet, hogy direkt lökték ki, akkor meg felesleges.

Egyelőre egy kartondobozban van, egy törölközővel. Ha nem lehet mást csinálni, etetni tudnám, mert hüllőt tartok, úgyhogy van élő eleségem. Róla lenne szó:

[link]

2021. ápr. 15. 11:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
Védett a fekete rigó. Eszmei értéke 25000 ft. Ha van a kérdezőnek vadon élő állatok gondozói szakvizsgája, akkor nevelgetheti. Minden vadállathoz kötelező, egyéb helyzetben a területhez tartozó Nemzeti Park természetvédelmi őrével kell konzultálnia. Nem tudom melyik Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozik a lakhelyed mivel nem tudom melyik megye, szóval guglizd ki és kérdezd meg őket telefonon.
2021. ápr. 15. 14:31
 12/16 A kérdező kommentje:

A madaraknak nem jobb a szaglása az embernél. Ez az emlős állatoknál lehet gond, madaraknál ennek nem áll fent a veszélye. Legalábbis én így tudom. A szülei nem érzik rajta az ember szagot.

Előbb voltam kint. A kismadár már elment a helyről, ahová leraktam, de a szülei még ott repkedtek, tehát nem lehet messze, és a szülei is "visszafogadták", valószínűleg etetik is. Máskülömben nem hiszem, hogy egy felnőtt rigó ilyen közel maradna a helyhez, ahol embert látott.

2021. ápr. 15. 17:47
 13/16 anonim ***** válasza:
Jól van örülünk, hogy jól alakult! :)
2021. ápr. 15. 18:30
 14/16 anonim ***** válasza:

A szaglós marhaságot egyszer és mindenkorra FELEJTSÉTEK EL a madaraknál!!!

Rigófióka. Fészekhagyó-mielőtt repülni tudna, elhagyja a fészket. A szülők etetik a földön, bokrok alján.

Ha a kutyák megfogták, van rajta sérülés, állatorvosnál/madárkórházban a helye.

Ha nem nyúltak hozzá, vissza kell vinni, a szülők-remélhetőleg keresni fogják. Meg kell figyelni, megtalálják-e, hívja-e őket. Ha igen, happy end.

Ha nem, akkor meg kell fogni, mesterségesen felnevelni. Lisztkukac, főtt tojás, kálcium por óránként reggeltől estig.

Úgy hallom, akkor happy end.

2021. ápr. 15. 22:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Ezt a szaglás hülyeséget be kellene mondatni a tévében. A madaraknál nincs ilyen! Nem emlősök!!!

Mégis mit gondoltok, ha meggyűrűzik a fiókákat a fészekben, utána hogy nőnek fel?

Ha valaki hall valamit fél füllel, tévesen fogja fel, ne hirdesse utána mint egy megkérdőjelezhetetlen igazságot! Madárfiókák életébe kerülhet az okoskodása, akiket egyébként meg lehetett volna menteni!

2021. ápr. 15. 22:49
 16/16 anonim ***** válasza:
Én is úgy emlékszem hogy madaraknál ilyen szaglós probléma nincs.
2021. ápr. 16. 06:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!