Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Vegyek papagájt?

Vegyek papagájt?

Figyelt kérdés

Azért teszem fel ezt a kérdést, mert nem tudom mi várna rám.

Röptető meglenne, és természetesen a nap nagy részét abba töltenék. Az éjszakát a kalitkába. 2 papagájon gondolkodtam, őszintén már ki is néztem őket:) Kb. mennyi, és milyen törődést igényelnének? Mármint nem tudom, csk gondolom hogy a simogatásra nem vágynak, de ha rajtam múlik biztos nem fog az sem elmaradni:) Egy pár jó tanács esetleg? Az nem zavar ha hangosak!

2021. ápr. 7. 15:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A kinti-benti őszintén azért mondtam mert tudtam hogy az emberek 70% belém köt hogy kint tartom a macskákat. A cicák napi 3-4 órát tartózkodnak bent, és nem ott, ahol a papagájok lennének. Amúgy én vagyok a halas is, már sokszor válaszoltál kérdésemre. Egyébként a halak jól vannak!:) Megállt a hullás, minden ok:D

És am ezt neked köszönhetem, de vicc nélkül.

A cicáknak NEM lesz lehetősége levadaszni a papagajokat!

Ez biztos, mert nem a közelükben lesznek.

2021. ápr. 7. 19:31
 12/20 A kérdező kommentje:
És látom hogy te sem támogatod a "kint tartom a cicákat" dolgot, de a macska kinti állat...
2021. ápr. 7. 19:33
 13/20 A kérdező kommentje:
Persze, ha kedvük tartja bejohetnek, de ha ők kint érzik jól magukat, akkor ott vannak... Én ezt támogatom.
2021. ápr. 7. 19:35
 14/20 A kérdező kommentje:

Még vmi:Ugyan úgy megadok nekik mindent, 5 szintes ilyen kaparofás, "jatszoterük" van, rengeteg játékuk, jó minőségű tápok, alutasakos junior kaják, MINDEN.... Annyi a külömbség hogy nekem ez mind kint,sokaknak meg bent. De ezzel sztem semmi probléma.

Egyébként bent is van egy ilyen kaparofas cucc, és bent is vannak játékaik, tehát nem amiatt nem járnak be többször.

Ugyan az az életük, csk nálunk a TERASZON, és a kertben futkaroznak, nem a 25-30-35 négyzetméteres nappaliba.

2021. ápr. 7. 19:59
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen kint érzik jól magukat. Az a többmillió madár, ami emiatt elpusztul, nem érzi jól magát.

USA: évente 1.3-4 BILLIÓ madarat ölnek meg a "házi" macskák.

Nem szereted fogságban a madarakat. Szenvedve, halottan, kipusztulva szereted?

33 madárfaj kipusztulásához járultak hozzá a macskák.

[link]

Több olyan embert ismerek, aki bent tartja a macskáját emiatt. Nem azért, mert gyenge alak, hanem mert felelősséget érez a többi faj, állat miatt. A vadmacska kinti állat, ritka, de van az erdőkben. Sosem mutatja meg magát. A szobacica, házimacska nem kinti állat. Azért is árulnak nekik almot például.

Nem veszekedni akarok, csak gondold végig amit csinálsz másik szemszögből is.

2021. ápr. 7. 20:02
 16/20 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Amúgy én vagyok a halas is, már sokszor válaszoltál kérdésemre. Egyébként a halak jól vannak!:) Megállt a hullás, minden ok:D”

Hát nagyon szívesen, igaz most meg nem tudom mondani ,hogy melyik a te kérdésed/-seid.

Ha nem haragszol ide leírnám a véleményem a “kinti macskatartásról” csak ,hogy ne keveredjek bele a másik kérdésbe. Szóval bocsi az offért (?).

Szóval szokták mondani ,hogy “a macskának kint a helye mert szabad állat”. Na már most nem csak a macska hanem minden állat kedvére jár-kel az utakon ha szabadon engeded, a kutyától a tehénen át a papagájig. De ez nem azt jelenti ,hogy az neki jó mert a “szabad” lét rengeteg veszélyt jelent. Macska esetében leggyakoribbak az autóbalesetek, mérgezések, kutyák stb. A macska az nem egy nagy csordákban vándorló patás állat de még csak nem is vándorló állatokra vadászó nomád életű ragadozó. A macska az territoriális. Kijelöl egy területet s az az övé, ő ott a királykisasszony (mert Zállatorvostól megtudhattuk ,hogy minden macska királykisasszonynak született, a kandúrok is). Ez a terület lehet pár udvarnyi ha be tudja járni. Ha van macskabiztos kerítés akkor a kertig tart a határ, ha panellakásban él akkor faltól falig, neki mindegy, mondhatni megszokás kérdése. Ezek láttán be kell lássuk ,hogy a macskák nem lefutandó kilómétereket igényelnek hanem egy biztonságos és kellően ingergazdag közeget ahol biztonságban érzik magukat, megvan a napi rutinjuk és tudják mi hol van. Egy panelcica is tud boldog lenni ha eleget játszhat s ezzel levezetheti az energiáit meg kiélheti a vadászösztöneit. Egy udvarban élő cicus se csinál sokkal többet, a nagy különbség annyi ,hogy ő többnyire élő állatokon vezeti le ezen igényeit.

Tehát szerintem a felelős macskatartás ott kezdődik , hogy a saját portádon belül tartod az állatot (megjegyzem, ez törvénybe is van foglalva csak nálunk annyira magasröptű az állattartási kultúra ,hogy a törvény keze még jó sokáig rá se legyint az ilyesmire), majd utána következnek az olyanok mint megfelelő táplálás meg játékok. Szép és jó ,hogy ennyi mindent megadtál/ megadsz nekik, ezzel már többet tettél mint sok “macskatulajdonos” de minden rosszindulat nélkül lásd be ,hogy azért a tökéletestől még “picit” messze vagy.

2021. ápr. 7. 21:40
 17/20 A kérdező kommentje:

Kifejtettem a véleményem a cicás kérdésnél, ha kíváncsi vagy rá, akkor ott megnézheted. Ide nem akarom kiirni, mert asszem itt is lenne bőségesen aki vagdalózna a szavakkal.

És én ezt sajnos nem bírom elviselni.

Egyébként te kulturáltan megfogalmaztad a véleményed. Így kéne mindenkinek.

2021. ápr. 7. 23:07
 18/20 A kérdező kommentje:
És igen... Egy kicsit elszállt velem a ló, de úgy éreztem hogy ha ezt most nem mondom ki ÍGY, akkor megint visszafogom magam, és aztán rágódok rajta. Úgyhogy előre is bocsi:)
2021. ápr. 7. 23:13
 19/20 anonim válasza:
100%

Szerintem egész jó befektetés lehet mivel nagyon élvezetes egy papagáj társasága, viszont személyes tapasztalatok alapján én a röptető helyett hámmal vinném ki őket a kaerbe. Ha lakásban laksz akkor a parkokban is megoldható.

Én egy ilyet használok most: [link] nagyon bevált csak már sajnos nem vásárolható, de remélem találsz hasonlót.

2021. ápr. 8. 00:44
 20/20 anonim ***** válasza:

Tökmindrgy, hogy szabad vagy nem, az állatvédelmi törvény rendelkezik arról, hogy az állatodat portán belül vagy köteles tartani. Mivel a macska is állat, innentől kezdve olyan jogsértést követsz el, ami pénzbírsággal bőven sújtható.

De akinek útban lesznek a macskáid, mert telesuarja a veteményesét, vagy telehugyozza a teraszát, csak fagyállós husikát fog kirakni nekik, aztán volt macska, nincs macska...

2021. ápr. 11. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!