Hogyan szoktassam le a nimfa papagájomat arról hogy a szárítót kúrogassa?
Nincs macskabiztos kerítésem, a kóbor macska is úgy jelent meg a beállómon. Adtam neki ételt és bolhairtót, rendbehoztam a bundáját. Azóta is minden nap ugyanott vár, ha hazajövök munkából.
Egyszer vége lesz neki is, mint mindennek. De olyanokat művel, hogy rámnéz, felmászik egy 10 méteres fára, kiélezi a tetején a körmét és leugrik, aztán sasszézva és berregve végigugrál a kerten. Általában a motorháztetőm alá csinál, ami elriasztja a nyesteket.
Ha bejön a házba, hamar látszik rajta, hogy nem boldog. Unatkozik és fél, hamar kikéredzkedik az ajtón.
Volt egy rokonom, ő neki volt egy hatalmas macskája, ami egykor az utca királya volt. Befogták, el akarták altatni és a rokonom révén menhelyről mentett benti macska lett. Azon is látszott, hogy nem boldog. Egy háló gátolta meg, hogy kiugorjon az ablakon.
Szerintem kellő fajtaismerettel is, ami kétségtelenül nagyon sokat dob az életminőségén. Ha az ember berendez egy környezetet egy ilyen vagy ennél vadabb állatnak és fogságban tarjta. Az attól még nagyon erősen hiányt fog szenvedni és minimum boldogtalan lesz.
Ezért a PETA lazán rehabilitálhatná a papagájokat a trópusokra.
#21 Törvény írja elő, hogy az állatot a telkeden tartsd és megakadályozd a szökését, kóborlását. Nem tud mindenki kertes házban lakni és macskabiztos kerítést csinálni, hogy a macska kint lehessen. De egy normális macskatartó kihozza a maximumot a bent tartásból is. Nem nekem kell magyarázkodnod, hogy te milyen jó gazdi vagy, az már ott bukik, hogy hagyod kóborolni. Ha van/lesz gyereked, vele is ezt csinálod?! Olvasgasd a macskás kategóriát és gondolkozz el kicsit.
Azt meg végképp nem értem, miért akarod ennyire "megmenteni" a papagájokat... Ugyanúgy háziállat, kiskedvenc, mint egy macska. Vigyázni kell rá, megakadályozni a szökését, nehogy baj érje. Normális állattartó így csinál és nem ereszti világgá az állatot, hogy az elpusztuljon. Szép is lenne, ha minden kiskedvencet szabadon engednének... Onnantól nem lenne háziállat, csak vadállat. Én nem tudom, miért ragadtál le ennyire a témánál és azt sem értem, miért nem világos számodra az állattartás lényege, hogy biztonságban legyen, telken belül. Ismétlem, törvény vonatkozik rá és nem kéne, hogy ilyen bonyolult legyen számodra megérteni.
Van nekik elég dolog aminek neki tudnak ugrani így is.
Láttam kinti és benti macskát, a benti szenvedett. Az első papagáj se ketrecbe született. Nem tutujgatni való kisbabák ezek, hanem elsősorban vadállatok.
Tessék, ez a kérdés pont neked való, olvasd el.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__11069731-bi..
Egyébként, ha már vadállatok... Az állatkertben, vadasparkokban, madárkertekben, kereskedésekben szabadon tartják őket? Nem, mert számukra és mások számára is veszélyes lenne. Elsősorban az állat érdeke.
Egyébként tényleg nem értem, hogy mit izgat téged annyira ez a téma, hogy más kérdése alatt írogatsz.
Ha nem tetszik a papagáj tartás, hát ne tarts. De ne szóld le azt, aki tart. Megannyi állat van, amit lehet tartani. Kutyát, macskát, patkányt, egeret, sünt, nyulat, halakat, tengeri malacot, hörcsögöt, kanárit, pintyet, díszgalambot, díszbaromfit, teknőst, békát, hüllőket, csótányt, sáskát... Nem az a lényeg, hogy az ember milyen állatot tart. Hanem az, hogy hogyan tartja!
Miután átvertem volna egy papagájt egy lukas zoknival, rádöbbentem, hogy ez nem ilyen egyszerű.
Mostmár a papagájokkal vagyok, a papagájokért és szeretném őket a természetbe naturálni.
Egyébként állatok bármilyen fogságban tartását helytelenítem, ahogy már írtam. Nem zavar más emberek álláspontjának megismerése. De annak ellenére, hogy nagyon drámaiak és akár többen is vannak. Nem győztek meg.
15-ös azért a macska és a nimfa természetes élettere merőben különbözik. A nimfat maximum Ausztráliában tudnád ezzel a módszerrel visszavadasítani nem egy olyan helyen ahol télen volt már -20 celsius fok is.
Rég kacagtam ne haragudjatok ezért! Szegény nimfának csak a zokni jutott. De azért jó fej hogy csak a zokniaitokat környékezi. Lehet érez rajtuk valami számára izgató illat kavalkádot és ezt váltja ki belőle, hogy szerelembe esik a zoknik láttán. 😄 Képzeld el ha nektek udvarolna. A fogságban nevelt bagoly pl. párzási időben vadul védi a gazdáját mert azt hiszi, hogy a gazdi a párja. Ritka kellemetlen lehet egy vendégnek ahogy elhajtja a portáról.
Kérdező a nimfa rajokban él. A hímek ha egyedül vannak viselkedési zavarok alakulhatnak ki ahogy írták agresszió. Az előző nimfád nem tudom milyen nemű volt de ha nőstény akkor elképzelhető hogy az apátiáját értetted félre ugyanis egyedül a nőstények apatikusak lesznek. Két véglet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!