Állatorvoshoz kéne vinni?
Ha kiengedem a tojó kecskepapagájomat mindig az asztalfiók alá bemászik. Tegnap is ezt tette, ilyenkor ki szoktam venni a fiókot, hogy megnézzem/kivegyem onnan a madarat. Viszont tegnap úgy tettem vissza a fiókot, hogy közben felment arra a részre, ahol ütközik a fiók, és oda becsípődött.
Tud repülni, de csak a rúdon gubbaszt. Evett kölest, és remélem eteti a hím, de azt nem láttam. A bal szárnyát viszont nagyon furcsán tartja, kicsit reszket is a szárnya, meg úgy eltartja a testétől. A bal lábával is elég ügyetlenül lépked.
El kéne vinni vagy meggyógyul? Az a baj hogy nem szelíd, nagyon nehéz lenne befogni, és őt is nagyon lefárasztaná szerintem. De mivel tud repülni szerintem nem lehet eltörve. Mi legyen vele mit csináljak?
Köszönöm a választ!
Viszont azt nem tudom hogy hogyan fogjam be anélkül, hogy túlságosan bestresszeljen. Amikor kivittük őket a nyári röpdébe több órát szenvedtünk a befogásukkal, és nem hinném hogy ilyen állapotban ez használna neki. Szerencsére van a városunkban madarakat fogadó állatorvos, csak abban nem vagyok biztos hogy holnap nyitva lesz-e, mert mára már nem hiszem hogy kapunk időpontot. Hétfőig kibírja? Mert különben jól van csak elég szomorú, de szerencsére ott van neki a párja...
A hordozós kalitkát tedd a közelébe,hogy ne legyen teljesen idegen. Ha benne van abban,amiben szállítod majd érdemes letakarni,mert a sok új dologtól megijedhet.
Érdemes addig úgy tartani,hogy ne tudja magát nagyon megütni,tudjon pihenni,melegben.:)
#3 Hétfőn felhívom, és akkor meglátjuk mi lesz vele. Szerencsére nekem úgy tűnik hogy jobban van, már felmászott a hintára ahol aludni szoktak és a hím etette is.
#4 Magával a szállítással nincs probléma, azzal képben vagyok már. Csak a befogás okoz gondot. Amikor a tenyésztőtől elhoztuk őlet egy nagy röpdében voltak sok papagájjal együtt és ott valami pillangófogó vagy milyen hálóval fogta be őket. Nekünk ilyen nincs, és különben is nagyon hamar bestresszel a megfogásnál, őt nehezebb is befogni mint a hímet mert félősebb. Amikor kivittük a röpdébe akkor a kalitkához raktuk a szállítós kalitkát, ebbe természetesen csak úgy nem akartak bemenni, így kivettük a nagy kalitkából a vizet meg a magot, lágyeleséget, almát, és így is órákat kellett szenvedni hogy belemenjen.
És mivel most magától nem nagyon mozog, nem hiszem hogy az eddigi módszer megoldás lenne.
Mindenkinek köszönöm azért hogy segített!
Olyan belső sérülései lehetnek, ami miatt már eddig lehet, hogy el is pusztult. Miért nem vagy körültekintőbb? Ilyeneket 5-10 évesen csináltam, mikor még nem tudtam vigyázni eléggé. De szerencsére nem halt bele egy madár sem.
Nézze meg az állatorvos ha még életben van, remélem ért hozzá.
Sötétben fogd meg. Ha a rúdon ül, azt jelenti a kalitkában van. Sötétben megfogod-fürdőben, pincében, tökmindegy, bele egy kibélelt szellőzőnyílásokkal ellátott dobozba és irány az állatorvos. Ez sürgősségi esetnek számít, ne 2 hét múlva adjon időpontot.
Figyelj jobban a madaraidra, tőled függ az életük amíg nálad vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!