Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Szerintetek a ketrecben...

Szerintetek a ketrecben tartott tyúk tojik jobban, vagy a szabadban tartott?

Figyelt kérdés
tojás

2020. okt. 25. 15:18
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Elviekben a szabadon tartott, de a telepeken a ketreceseket annyira agyontápozzák, hogy rengeteget tojnak.
2020. okt. 25. 15:19
 2/10 A kérdező kommentje:
én azt látom,hogy le mozogja. rengeteget esznek tojás meg kevés.
2020. okt. 25. 15:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ez a helyzet. Volt hogy egy hétig kint kapirgáltak és semmi tojás szinte.. mellette pedig azért esznek rendesen takarmányt is.
2020. okt. 25. 15:30
 4/10 anonim válasza:
100%

Talán a ketrecben tartott. Viszont inkább a szabadban tartott tyúktól származó, "itthoni" tojást eszem, ami tudom, hogy biztosan egészséges, zöldön és takarmányon nevelkedett tyúkoktól származik, akik el-el csípnek egy-egy rovart vagy hernyót.

Tehát: a ketrecben tartott tojni fog, mert tojatják, de (szerintem) a szabadban tartott meg egészségesebb lesz (húsban és tojásban is).

2020. okt. 25. 15:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Világítás milyen? A nappalok rövidülés rájuk is hat.
2020. okt. 25. 15:39
 6/10 A kérdező kommentje:
én is a 4 es sel értek egyet. jobb a szabadban tartott tojása, de ha eladom, nem kapok érte többet. sőt olcsobban akarják megvenni, mivel az csak úgy van.gondolja a vevő.
2020. okt. 25. 15:49
 7/10 anonim ***** válasza:
6-os: Ez nem igaz, a tanyasi, GMO mentesként hirdetett csirkék drágábbak
2020. okt. 25. 22:35
 8/10 A kérdező kommentje:
a 7 nek. tojásról beszélünk.
2020. okt. 26. 08:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért kevés a tojás, mert ősszel vedlenek.

Természetesen a szabadon tartott tyúkok tojnak jobban, de ősszel, télen kevesebb a hozam, mivel hidegebb van és arra is fordítanak energiát,hogy hőt termeljenek.

Nem kell emiatt bevágni őket a ketrecbe..

Nagymamám mellett ezeket már tudtam gyerekként. És nagymamám sem paraszt volt, hanem elege lett a minisztériumi munkájából és falura költözött.

2020. okt. 26. 10:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Urolsó a ketrecesek sokkal többet tojnak!!!!
2021. szept. 22. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!