Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Vértoll, véres tokú, növekedő...

Vértoll, véres tokú, növekedő toll esetén teendő?

Figyelt kérdés

Van a papagájomnak (nimfa) egy olyan tolla, ami sokkal vastagabb, mint a többi és elég sok vér van a tokban. Emiatt gyakran emelgeti a szárnyát, meg nem tud rendesen repülni, látszik, hogy irritálja. Olvastam, hogy ezeket a tollakat könnyű eltörni, ami csőként funkcionál és elvérezhet a madár. A kérdés a következő lenne:

- Hagyjam a tollat, de figyeljem. (ha eltörik kihúzom)

- Kihúzzam, de nincs eltörve.

Ha hagyom, akkor fejlődik rendes tollá? Ha kihúzom, nem nő vissza ugyan így? Nem akarom feleslegesen stresszelni, de féltem is.

2020. szept. 16. 00:15
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Orvos nem opció? Én nem várnám meg amíg eltörik, de én magam sem húznám ki mert a szakszerűtlen húzástól is elvérezhet.
2020. szept. 16. 00:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Ne húzd ki semmiképpen. Figyeld. Ha elkezd vérezni, tegyél rá vmi hideget esetleg, nyugtasd meg a madarat, próbáld elállítani kézzel összefogva a tok végét.

Ha lehetőséged van, mutasd meg állatorvosnak, aki ÉRT is madarakhoz.

Egy csepp vér már vérveszteségnek számít náluk, 3 csepp vér már vészes.

2020. szept. 16. 22:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Kihúzták neki, minden oké. :)
2020. szept. 27. 01:06
 4/4 anonim ***** válasza:
46%
Szuper. A nevében is kösz, hogy elvitted orvoshoz.
2020. szept. 27. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!