Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Szomszédomban van kb. 50db....

Szomszédomban van kb. 50db. házigalamb.Egész nap jönnek- mennek,a madárházuk egész nap nyitva van.Az udvar a terasz a medence egyszerűen élvezhetetlen tőlük.(madárürülék,toll) Mit lehet ilyenkor tenni? Hol lehet ez ellen panaszt tenni?

Figyelt kérdés
2020. aug. 22. 14:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

[link]

[link]

[link]

Jelenleg hatályos törvény:

[link]

2020. aug. 22. 16:13
 12/25 Hrvtgbr válasza:
4%
Aztan brusszel ha semmi nem megy :) vonder vander faszhoffer majd rendet vog tenni nalad kivonulvan egy galambszar- es golyoallo sotetitett mercedessel. Ha ha.. a szomszed meg nevet a galambpiacon rajtad.. temat zarom. Cselekedj amit jonak latsz a visszajelzesekbol!
2020. aug. 22. 16:32
 13/25 anonim ***** válasza:
33%

Amíg nincs használva a medence le lehet takarni.

Nem hiszem, hogy használhatatlan az udvar a szomszéd galambok miatt. A kb.50 meg gondolom maximum 30-at jelent. Mostanság vedlenek, 2-3hét alatt lezajlik.

A hozzád és az egyes válaszolókhoz hasonló emberek miatt tartunk ott, ahol tartunk.

Beperelik a Jóistent is ha lehull egy falevél vagy átszalad egy mókus az udvaron/erkélyen.

Mindent meg kell ölni, el kell pusztítani, le kell betonozni, ki kell vágni. Mindenkit fel kell jelenteni aki élőlényekkel veszi körül magát és nem tévével.

Csoda, hogy az emberek szaporodnak, pedig a gyerek is milyen undorító már: odaszarik, lehány és sehova sem lehet tőle elmenni szombast este.

A fenyegető íróskodónak üzenem: az állattartás nem bűncselekmény de az okirathamisítás igen.

Próbáljatok úgy pontozni, hogy negatív szám legyen:)

Vagy csak csóró 0%-ot vagytok képesek produkálni?

2020. aug. 23. 01:19
 14/25 A kérdező kommentje:

12-éve vagyunk szomszédok. A madarakat nem számolgatom. Allergiássak lettünk..(a 9-éves fiam és én.) Nem akarom megölni a galambokat.De azért még is csak létezik valami korlátozás arra ,hogy az ő háziállatja ne az én udvaromat sz..ja össze!Az én kutyám se sz.rik hozzá.Megkértem a szomszédot,hogy találjon valami megoldást arra ,hogy a madarak ne piszkítsanak hozzánk.De nem történt semmi..

Nos akkor ezek szerint menjek a jeggyzőhöz...

2020. aug. 23. 19:56
 15/25 anonim ***** válasza:
37%
Tetõzzétek be a kertet
2020. aug. 23. 19:59
 16/25 A kérdező kommentje:
Ez igazán hasznos...
2020. aug. 23. 20:02
 17/25 anonim ***** válasza:
21%
Bocsi:D
2020. aug. 23. 20:04
 18/25 anonim ***** válasza:
77%

Volt csinálva prick teszt és kijött a toll-allergia? Mert most van a parlagfű stb. szezonja. Azért az a koncentráció, amit a galambok csinálnak, szerintem elhanyagolható szabad levegőn..

Kell csinálni egy tesztet, hogy az ember mire allergiás.

A galambok biztos nem szállnak a medencére/be, amíg valaki van ott. Továbbra is egy fóliában látom a megoldást, esetleg cd-ket felfűzni egy drótra a kerítés fölé, hogy ijessze őket valamennyire.

Nem hiszem, hogy bárki megtilthatja a szomszédnak az állattartást amennyiben az nem ütközik törvénybe.

Az meg elég naív nézet, hogy majd megmondja a madaraknak, hogy mit üzentél, ők pedig elpirulva belátják és többet arrafelé sem mennek..

Nem tehet semmit, a madár egy szabad lény.

2020. aug. 24. 20:45
 19/25 A kérdező kommentje:

Nekem igazólt madártoll allergiám van.A kisfiammal tegnap kértem időpontot a pulmonologiára.

Ezek a dögök csatornától csatornáig szállnak és közben telisz.rnak mindent...(medence,térkő,terasz,kertibutor a teregetésről nem beszélve..)tollukat befujja a szél a háloszobába..Undorító..

2020. aug. 24. 22:25
 20/25 A kérdező kommentje:

Utánnanéztem és nem lehet egész nap kint tartani a házigalambokat.Reptetni lehet őket de egész nap nem tarthatja nyitva a madárházat!

Eggyelltalán nem gondoltam azt,hogy megkéri a galambjait,hogy ne röpüljenek át hozzánk sz.rni.

Lefogom másolni az oldalról a madártartásról szoló szabályzatot és kiemelem belőle a szöveget ami az erre vonatkozó szabályt tartalmazza!

Ha ezután is szabadon látom a dögöket akkor megyek polgármesteribe!

A madárriasztó eszközökben nem hiszek!Pénzkidobás..

2020. aug. 24. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!