Úgy hallottam hogy ha bármilyen papagájnak kivágják a nyelvét akkor meg tudnak tanulni beszélni. Igaz ez?
Ennek annyi értelme van mint annak ,hogy a kutya csak akkor hallgat rád ha fülön/ orron harapod.
A papagájok rendszerint nem tudatosan használják a szavakat csak ismétlik amit sokszor hallottak. Nyilván előfordulhat ,hogy néhány kivételesen eszes egyed (mert ők sem futószalagon gyártott termékek, van különbség fajon belül az egyedek között is) összekapcsolja a hallott szót bizonyos dolgokkal, így “megértheti” annak jelentését. Erre legegyszerübb példa amikor egy állat hallja a kajászacskója zörgését és tudja ,hogy az azt jelenti ,hogy kaját kap. A papagájok meg max ilyenkor ismételnek egy gyakran hallott szót amit ilyenkor hallanak. De ehez nem kell levágni egyik szervét sem.
Baromságot hallottál.
A madaraknak nincsenek hangszálaik, hanem az alsó gégefőben (syrinx) történik a hangképzés, a nyelvnek semmi köze. Esetleg segít artikulálni, mivel a madaraknak nincsenek ajkaik.
Remélem nem kezdted el kivágni a papagájod nyelvét.
Minden egyes nap találok valakit, aki Einsteint igazolja: "A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!