A hullámos papagájaim veszekednek/verekednek?
Az egyik hím a másik tojó. Nemrég vásároltam egy kisállatkereskedésből. kb. 1-2 hónapos fiókák lehetnek.
A tojó gyakran ráugrik a hím fejére, ezután a hím elmenekül. Van amikor egymás lábát csipegetik(ilyenkor arrébb totyognak), vagy éppen egymás begyét(de ezt hagyják egymásnak, nem futnak el).
Néha a tojó csak úgy az egyik lábát ráteszi a hímre, vagy a fejével nekidörgölődik a begyéhez, olyan mintha lökdösné(a hím ilyenkor arrébb megy pár lépést). Amikor nem így viselkednek, akkor általában egymás mellett ülnek, együtt esznek és közbe etetik is egymást, halkan csiripelve.
Az interneten utána olvastam de még így sem tudom eldönteni, hogy veszekednek vagy mi lehet ez (főleg hogy a tojó ráugrik a hím fejére). Azt olvastam ha egymás lábát csipegetik akkor a területüket védik, de mégse tűnik ez olyan agresszívnek. Nincs lehetőség külön választani őket, lehet ebből még baj?
Nem biztos, hogy csak az az oka, lehet hogy azonos neműek, akkor csak a kalitka csere nem oldja meg a gondot.
Amúgy ha csak repteted őket és nincsenek kint egész nap az nem elég ilyen kicsi kalitka mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!